Skip to main content
12. januar 2024

Årets populæreste dyrenavne: Charlie og Luna er in

Listen over de mest populære dyrenavne er blevet offentliggjort – er dit kæledyrs navn på listen? Tjek det her.

Af: Rikke Hansen | Foto: Unsplash

Går du i hundeparken og kalder efter Buller eller Lady? Så er chancen mindre for at flere end én hund kommer løbende. De to navne er nemlig ikke længere blandt de mest populære navne til kæledyr herhjemme. Hvis du derimod kalder på Charlie eller Luna, er chancen større for at flere lydige hunde kommer løbende din vej. De var nemlig de to mest populære navne til henholdsvis hanhunde og tæver i 2023, fremgår det af en pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring.

De har lavet en opgørelse over de 20 mest populære navne til hanhunde og tæver, og der er en klar og kort tendens.

Kort og godt

Alle navnene på de to lister har to stavelser, og er i øvrigt – langt overvejende – menneskenavne.

Det giver faktisk rigtig god mening, forklarer Lotte Evers, der er hundeentusiast og i øvrigt marketingchef i Agria Dyreforsikring. Hun uddyber:

Der en fordel at vælge et hundenavn, som ikke er besværligt langt eller for kludret at udtale – eller direkte pinligt at råbe højt i fuld offentlighed, forklarer Lotte Evers.

Mange racehunde har faktisk hele tre forskellige navne: Et officielt stambogsnavn, der henviser til den kennel, den stammer fra – ofte vidunderligt pompøse eller som en del af et tema. Men det kan du jo ikke stå og råbe ude i haven, så derfor får hunden også et kaldenavn. Og så er der det navn, som hunden tror, er dens navn, fordi det er det, vi råber – ofte i frustration – når hunden ikke kommer, når vi kalder, griner Lotte Eversog  understreger igen sin pointe: At vigtigste ord, man kan lære sin hund, er dens kaldenavn.

Lyden er vigtig

Lotte Evers mener desuden, at de korte navne har en god og kort lyd, som et let for hunden at opfange.

Hundenavne på to stavelser er ideelle, når du skal fange din hunds opmærksomhed. Det er nemt og hurtigt at udtale, og hunde reagerer godt på ”skarpe” vokaler som I og Y. De fleste hundeejere vil nok skrive under på, at deres hund er unik, speciel og fantastisk, og med 400 forskellige hunderacer, findes der heller ikke to vovser, der er ens. har Når vi samtidig i dag optaget hunden som et nærmest ligeværdigt medlem af vores familier, vil vi naturligvis give vores hundehvalp et lige så unikt navn som vores tobenede unger får – og ét, som kan matche den unikke skabning, som er familiens nye hundehvalp jo naturligvis er, siger hun.

Top 20 over de mest populære tævehundenavne i 2023

 1. Luna
 2. Molly
 3. Bella
 4. Maggie
 5. Alba
 6. Mille
 7. Karla
 8. Coco
 9. Wilma
 10. Nala
 11. Frida
 12. Saga
 13. Sally
 14. Freja
 15. Alma
 16. Ellie
 17. Daisy
 18. Ella
 19. Rosa
 20. Carla

 

Top 20 over de mest populære hanhundenavne i 2023

 1. Charlie
 2. Eddie
 3. Milo
 4. Balder
 5. Carlo
 6. Max
 7. Ludvig
 8. Simba
 9. Buster
 10. Anton
 11. Hugo
 12. Otto
 13. Viggo
 14. Alfred
 15. Kenzo
 16. Loui
 17. Cody
 18. Marley
 19. Sofus
 20. Felix