Skip to main content
24. maj 2024

Bliv klogere på kvinderne bag WECADEMY

I anledningen af, at WECADEMY kunne fejre 10 års fødselsdag den 20. maj 2024, kan du i det nyeste podcastafsnit af Indsigt med Udsigt høre om WECADEMYs rejse fra idé til i dag.

Af: Nete Hjort Ploug | Foto: WECADEMY

I denne uges afsnit fortæller de tre kvinder bag WECADEMY om virksomhedens rejse fra den spæde start til dens succes i dag. Anne-Mette Rønholt er indehaver af WECADEMY, der laver gode og givende online arrangementer – både for deltagere og arrangører. 

En svær start 

Anne-Mettes idé startede med et ønske om at fjerne den geografiske barriere, der kan være for at få adgang til viden. Alle skal kunne lære ligegyldigt, hvor i landet man befinder sig. Derfor opstod ideen om at rykke vidensformidling online.

I dag ved de fleste, hvad et webinar er, og de fleste af os har nok deltaget i nogle stykker. Men for bare 10 år siden, var konceptet helt nyt, så da ideen kom til Anne-Mette Rønholt om at starte en virksomhed, der udbyder webinarer, blev hun mødt med skepsis og kritiske spørgsmål til formatets potentiale for at formidle viden på afstand. 

Det lykkedes dog Anne-Mette at overbevise Dansk Erhverv om, at hendes idé havde værdi, og snart kunne hun for alvor sætte ideen til søs.

Den gode online formidling og læring

Da Covid-19-pandemien ramte Danmark og resten af verden, opstod der et stort behov for at gentænke undervisnings- og læringsformer. Denne efterspørgsel kunne WECADEMY tydeligt mærke, og det satte ekstra gang i virksomhedens succes.

Ane-Sofie Rasmussen er WECADEMYs tilrettelægger, hvor hun sammen med Anne-Mette sørger for, at deres webinarer er engagerende og relevante, så deltagere får mest muligt ud af oplevelsen. Det betyder, at de konstant må tænke nyt, udvikle og udfordre normalen for at være foran. Derfor er der mange spændende projekter i vente for WECADEMY de kommende år.

Fra idé til handling på ingen tid

Idéen til podcastserien Indsigt med Udsigt kom blot to uger efter, at Sia Leth Hauritz blev ansat hos WECADEMY i starten af 2023. Ugen efter var der indkøbt mikrofoner og udstyr, så produktionen kunne gå i gang. Anne-Mette mener nemlig, at det handler om at komme udover stepperne med sine idéer. 

Siden har det været Sias stemme, du har kunne høre stille skarpe spørgsmål til lokale middelfartere i podcasten, så du kan blive klogere på de lokale ildsjæle og vigtige aktører, der har været med til at forme Middelfart Kommune. I dag ligger der omkring 40 afsnit af Indsigt med Udsigt, som du kan lytte til på din foretrukne podcastplatform.

Lyt til det aktuelle særafsnit på Spotify eller Apple.

Læs meget mere om, hvordan virksomheder med fordel kan gøre brug af podcastmediet som kommunikationsform, og hvordan WECADEMY kan hjælpe med at producere professionelle podcasts og webinarer her