Skip to main content
29. november 2022

Charlotte, Freja og Sabine fandt nye fællesskaber i Middelfart

På Boblberg skabes der nye fællesskaber hver dag. Tusindevis af brugere har fundet nye fællesskaber – blandt andet Charlotte, Freja og Sabine.

Charlotte
Af: Boblberg | Foto: Boblberg
Pressemeddelelse fra Boblberg

På Boblberg skabes der hver dag nye fællesskaber. Tusindevis af brugere er en del af nye fællesskaber gennem Boblberg, og det er kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne for nye bekendtskaber. Det kan være alt fra nye venskaber, en trænings- eller gåmakker, læse-, mad- eller strikkeklub, et sted at være frivillig eller noget helt andet.

Herunder kan du læse Charlotte Grauslund, Freja Buhl og Sabine Mogensens erfaringer med Boblberg. Middelfart Kommune har et aktivt samarbejde med Boblberg om at bekæmpe ensom og styrke fælleskaber, og over 3.100 borgere fra kommunen er tilknyttet fællesskabsplatformen.

Charlotte – Spirituel veninde til gå- og caféture, kurser og foredrag
Charlotte på 55 år var tilflytter til Middelfart og savnede derfor lokale bekendtskaber, da hun ikke kendte nogen i den nye by. Derfor besluttede hun sig for at gå ind på Boblberg og prøve lykken. Hun oprettede en bobl, hvor der herefter hurtigt tikkede en bobl ind fra jævnaldrende Susanne.

De var et spirituelt match efter første gåtur, og nu planlægger de bl.a. kurser og foredrag, som de kan tage til sammen – udover gå- og caféture, som også de holder af at nyde sammen.

55-årige Charlotte var netop flyttet til Middelfart og savnede derfor lokale bekendtskaber, da hun ikke kendte nogen som helst. Derfor søgte hun mod Boblberg, hvor hun oprettede sin egen bobl i søgen efter nye bekendtskaber i sin nye by. Hurtigt tikkede der en besked ind fra jævnaldrende Susanne, som hun hurtigt aftalte at mødes med.

De klikkede med det samme, og Charlotte kunne bare mærke, at de var et spirituelt match efter en god gåtur og en kop kaffe. De har begge mange fælles interesser og har allerede lavet en del planer sammen, som bl.a. at deltage i diverse kurser og foredrag. Dog ramte COVID-19, og de nåede ikke på daværende tidspunkt alle de planlagte ting. Nu er restriktionerne fortid, og Charlotte og Susanne kan igen ses til café- og gåture – og ikke mindst de planlagte ting, som de havde planlagt.

Selvom at Charlotte har fået alt, hvad hun kunne ønske i Susanne, så er hendes søgen efter nye bekendtskaber ikke stoppet.

Det er rart, at man kan mødes med nogle i nærområdet.
– Charlotte

Freja – Fandt super god veninde efter mistet kontakt til vennekreds
18-årige Freja fra Middelfart havde tabt kontakten til en stor del af hendes vennekreds, og hun søgte derfor efter nye bekendtskaber. Da hun en dag hørte om Boblberg, valgte hun at oprette sig, så hun kunne finde nye relationer. Det er heldigvis blevet til en rigtig god veninde, som var lige, hvad Freja ledte efter. De to veninder mødes ofte, faktisk så tit de kan, hvor de laver mad sammen eller tager ud og spiser.

Freja på 18 år hørte om Boblberg fra en veninde, og hun valgte at oprette sig, da hun tænkte, at man altid kan bruge nye bekendtskaber. Freja havde mistet kontakten til mange af hendes daværende veninder og ønskede derfor nye relationer.

Freja skrev en dag på en bobl, men havde ikke de store forventninger til, at hende, der havde oprettet den, ville svare. Det viste sig dog, at de havde super meget tilfælles, og de skrev et par uger sammen, inden de havde deres første møde. De var begge ret afklaret med, at de ønskede en veninde, som man kunne ses med forholdsvis ofte.

Første møde var mega hyggeligt og slet ikke akavet. Samtalerne kørte af sig selv, og vi klikkede bare mega godt!
– Freja

De to veninder mødes ofte, hvor de laver mad sammen eller tager ud og spiser. De ses så tit, de har tid til det.

Freja er blevet glad for Boblberg, specielt fordi det har hjulpet hende med at finde et nyt og rigtig godt venskab. Freja kan godt lide, at man har mere tid til at lære hinanden at kende, fordi man på den måde kan finde ud af, om det er noget for en.

Sabine – Ensomhed blev til en bedste veninde for livet
29-årige Sabine oplevede, at ensomheden indtrådte, da hun var langt fra sine studiekammerater og manglede en at dele hverdagens udfordringer med. Hun oprettede en bobl på Boblberg, og der gik ikke længe før, hun fik en besked fra hendes nu nye bedste veninde. Mette og Sabine går på cafébesøg, shopper, snakker, og så deler de også, at de begge har været igennem et stort vægttab, hvilket betyder, at de hurtigt har knyttet et stærkt bånd over en fælles følelse. For nyligt har Sabine også været med til Mettes polterabend, og nu glæder hun sig bare til at skulle til bryllup, hvor hun også er inviteret.

Sabine på 29 år studerede langt fra sin bopæl, og det var derfor svært for hende med den lange afstand til sine studiekammerater. Hun følte sig ensom, men en dag stødte hun på en plakat fra Boblberg, og hun så sit snit til at undersøge platformen.

Det kan være grænseoverskridende at erkende, man er ensom. Men når det er sagt, er der mange andre, der har gjort det, hvilket motiverer en til selv at gøre noget ved det.”
– Sabine

Sabine oprettede en bobl, hvor hun skrev lidt om sig selv. Blandt andet hendes alder, og at hun var gået igennem et stort vægttab, så det at holde sig i gang betød noget for hende. Hun søgte en veninde til at dele samme interesser som hende selv, og så blev hun kontaktet af Mette, der på få ord fangede Sabines interesse.

Mette og Sabine mødtes på en café, og de fandt hurtigt ud af, at de havde en del tilfælles, f.eks. havde de begge bøvlet med deres vægt og var gået igennem store vægttab. At dele denne udfordring har resulteret i, at de har knyttet et stærkt bånd over en fælles følelse, de begge har været i. Veninderne er begge interesseret i indretning og tøj, og når de er på shoppingture, kan de forstå hinandens udfordringer med senfølgerne af deres vægttab.

Tredje gang Sabine skulle møde Mette, var til Mettes polterabend. Sabine syntes, det var lidt grænseoverskridende, når de ikke kendte hinanden så godt, men hun valgte at tage med, og det fortryder hun ikke. De har efterfølgende været ude og købe ind til Mettes store dag, og de glæder sig til at brylluppet afholdes. De mødes 1-2 gange hver anden uge og har kontakt hver dag.

Sabina har efter sin store succes med Boblberg overvejet at finde en veninde til at dele hendes kreative side med, men er endnu ikke nået til det. Hun har også anbefalet det til både familie, venner og kæreste.

Det er en rigtig god måde at få udvidet sit netværk på, og der er altid plads til flere.
– Sabine