Skip to main content
21. august 2023

Den gode lærlingeleder: Konference sætter fokus på lærlinges trivsel

Der er mangel på faglært arbejdskraft, men trivslen på erhvervsuddannelserne halter, og for mange lærlinge falder fra. Derfor inviterer Wecademy og samarbejdspartnere nu til konference og minikursus om ”Den gode lærlingeleder”.

Af: Marie Daugbjerg | Foto: Unsplash
Annoncørbetalt Indhold

Hvis du om syv år skal have repareret taget eller udskiftet toilettet, så kan du godt risikere at skulle vente længe på hjælp. En fremskrivning fra AE – Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at Danmark i 2030 vil mangle intet mindre end 99.000 faglærte medarbejdere – eller flere.

EVA – Dansk Evalueringsinstitut har samtidig påvist, at én af årsagerne til nutidens fald af faglærte er mistrivsel på uddannelserne og i lærlingeforløb.

Den udfordring vil Wecademy og erhvervspsykolog Thomas Markersen forsøge at komme til livs med deres kommende online konference og efterfølgende webinarer, der har fokus på ledelsen af lærlinge. Projektet ”Den gode lærlingeleder” er støttet af Velliv Foreningen og har til formål at øge trivslen blandt de danske lærlinge.

Online konference om ledelse og trivsel

Den 8. september er den helt store dag i projektet. Her afholdes en online konference, der samler lærlingeansvarlige og andre interesserede fra hele landet og gør dem klogere på trivsel, fastholdelse, god ledelsesstil, læringsmiljøer og meget mere.

Programmet er fyldt ud med eksperter, frontløbere og virksomheder, der alle vil bidrage med vigtig viden og spændende indsigter til arbejdet med lærlinges trivsel.

Du kan bl.a. høre repræsentanter fra Dansk Industri, SMVdanmark og Roskilde Tekniske Skole. Derudover vil JEROS A/S og ERA Biler fortælle konkrete eksempler fra deres hverdag med lærlinge, og forfatter og ledelsesrådgiver Betina Liliendal deler ud af sin viden om generationsforskelle og generationsledelse.

Konferencen foregår om formiddagen kl. 09:30-12.00. Tilmeld dig her.

Bliv den bedste lærlingeansvarlige over seks webinarer

Konferencen giver et godt indblik i, hvordan man bliver en konstruktiv leder for lærlinge og sikrer trivsel og motivation under deres uddannelse. Men vil du gerne vide endnu mere, så kan du efterfølgende komme med til seks korte webinarer, der fungerer som et minikursus i ledelse af lærlinge.

Under webinarerne får du konkrete redskaber til din ledelse, og du får mulighed for at dele viden fra din praksis med andre lærlingeansvarlige. Erhvervspsykolog Thomas Markersen står for undervisning, og I vil komme omkring følgende temaer:

  • De første hundrede dage
  • Den lærlingeansvarlige i rollen som mentor
  • Tilpas din ledelse til forskellige personlighedstyper
  • Ledelsesstile
  • Generationsforskelle: Forståelse, forventningsafstemninger og gensidig respekt
  • Trivsel og netværk: At tage ansvar for lærlingens sociale liv

Hvert webinar tager 60-75 minutter og afholdes på seks forskellige dage i løbet af halvanden måned. Det foregår online, så du kan se med, uanset hvor du befinder dig i landet. Efter hvert webinar får du et bevis som dokumentation for, at du er blevet en klogere og bedre lærlingeansvarlig.

Tilmeld dig her.

Skal du med?

Uanset om du er ansvarlig for lærlinge, om du er svend, eller om du er HR-medarbejder, ejerleder, direktør eller på anden måde en relevant medspiller i arbejdet med lærlinge, så er du inviteret med. Du kan læse meget mere om projektet på læringeliv.dk, hvor du også finder tilmeldingslink til hhv. konferencen og webinarerne. Begge dele er helt gratis at deltage i.

Hvis du har spørgsmål til projektet, er du velkommen til at kontakte Wecademy på mail kontakt@wecademy.dk eller tlf.: 71 99 70 79.