Skip to main content
16. juni 2023

En sommer for fulde sejl

Havkapsejladsbåde har forladt Aarhus i Ocean Race, men inden længe indtager både andre danske farvande for at dyste om VM- og EM-medaljer.

En sommer for fulde sejl
Af: Daniel Svendsen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA SPORT EVENT DENMARK

The Ocean Race stævnede ud fra Aarhus for præcis en uge siden efter et 10-dages langt stopover. Med denne festlige og folkelige fejring af sejlsport blev der samtidigt sat kurs mod yderligere flere sejlevents i Danmark hen over sommeren.

Ikke så snart har de imponerende havkapsejladsbåde forladt Aarhus i Ocean Race, før andre både indtager de danske farvande for at dyste om VM- og EM-medaljer.

Danmark er en kendt sejlsports- og sejlevent nation. I Sport Event Denmark glæder vi os over, at The Ocean Race stopover i Aarhus og de mange kommende sejlevents rundt omkring i Danmark er med til at give vores eventkalender 2023 vind i sejlene. Alene i år er Danmark også vært for VM’er i Melges 24, Contenderjoller, Matchrace, Europajoller og Yngling samt et EM ORC Doublehand, fortæller Lars Lundov, som er direktør hos Sport Event Denmark.

Til vands og til lands

Erfaringerne fra tidligere sejlevents og ikke mindst fra det netop afviklede The Ocean Race Stopover i Aarhus viser, at det er vigtigt, at der er noget at opleve for de tilskuere, som finder ned til havnen for at være del af et sejlmesterskab.

Aarhus’ store udbud af aktiviteter tiltrak rigtig mange mennesker, som ikke nødvendigvis kendte til sejlsport forud for deres besøg under The Ocean Race. De mange muligheder på havnen under et stort sejlsportsevent kan på den måde være med til at åbne vores sport op for alle dem, der endnu ikke kender til sejlerlivet – og måske får nogle af dem endda selv lyst til at prøve kræfter med sejlads efterfølgende. Samtidig viser vi resten af verden, hvor fantastiske sejladsforhold, vi har i Danmark, og hvor dygtige arrangører, vi kan mønstre, siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

I Aarhus var der således en lang række underholdningsindslag, som udover at være underholdende for både børn og voksne også fokuserede på fascinationen af havet og sejlsport.

Fyn rundt

Det er først og fremmest Fyn, der griber stafetten og fortsætter en stærk sejlsportssommer i Danmark med ikke mindre end tre verdensmesterskaber på to uger.

I Kerteminde sejler VM i Contenderjoller på bølgerne fra bl.a. Sail Extreme, RSX VM og andre store sejlsportsevents, som Kerteminde Sejlklub gennem årene har løftet i tæt samarbejde med Sport Event Denmark, Kerteminde Kommune, Erhverv & Turisme i Kerteminde og os. Og med GoSail ved roret i Middelfart føjer kvindernes VM i Matchrace og verdensmesterskabet i Melges 24 et par skinnende perler til den lange kæde af internationale events i sejlsportens tegn, som vi sammen med Sport Event Denmark og Middelfart Kommune har understøttet i det nordvestfynske. Vi ser frem til, at det endnu engang bliver et udstillingsvindue for Fyn fra en af sine smukkeste sider og bringer både liv og omsætning til øen, siger eventchef hos Destination Fyn, Jakob Staun.