Skip to main content
3. oktober 2022

Estate slukker for lyset: – Det er frås

Disse tider med energikrise, rekordhøje priser, og en potentiel mangel på strøm, har ført til ændret adfærd hos Estate Strandstoft i Middelfart.

Estate slukker for lyset: - Det er frås
Af: Daniel Svendsen | Foto:

Disse tider med energikrise, rekordhøje priser, og en potentiel mangel på strøm, har ført til ændret adfærd hos Estate Strandstoft i Middelfart.

Når du i den kommende tid kommer gående forbi Estate Strandstofts forretning i Middelfart uden for åbningstiden, kommer du ikke til at kunne se meget. Sammen med flere af de andre Estate-forretninger i landet, har Middelfartafdelingen besluttet at slukke for lyset i deres udstillingsvinduer  uden for åbningstiden.

Til inspiration for andre

Forretningens indehaver Heidi Strandstoft fortæller til Fyens.dk om tankerne bag:

– Hvis man går igennem en hvilken som helst by, så er ejendomsmæglerne nogle af dem, der lyser mest op, og i bund og grund er det ikke der, hvor folk finder boliger. Det gør de på nettet. Så vi synes, det er frås i tider, hvor vi risikerer, at der ikke er strøm nok til hele vinteren.

Estate og Heidi Strandstoft håber, at deres mørke forretninger kan inspirere andre til at følge deres eksempel:

– Vi har lys i vinduerne for at skaffe nye kunder. I min optik er det et lille offer, at jeg måske får lidt færre henvendelser fra kunder, fordi man ikke lige lægger mærke til, at der er lys i min butik. Vi kan bidrage på den her måde, siger hun.

Det er ikke for at spare kroner og ører

I en tid hvor mange danskere forsøger at spare på energiforbruget for at spare penge, slår Heidi Strandstoft fast, at det dog ikke er motivationen bag deres nye initiativ.

– Vi gør det ikke, fordi vi som indehavere skal spare kroner og øre. Vi gør det, fordi der er risiko for, at vi alle sammen skal slukke for strømmen i to timer i døgnet, og at der ikke er nok strøm hen over vinteren til os alle sammen, siger hun.

FLERE NYHEDER