Skip to main content
24. juni 2024

Fynske skoleelever indsamler 462.000 kr. til Børnelungefonden

10.000 fynske skoleelever løb for en god sag, da Team Rynkeby Skoleløbet blev afviklet den 3. maj. Nu er resultatet af deres anstrengelser gjort op.

Af: Team Rynkeby Fonden | Foto: Team Rynkeby Fonden
PRESSEMEDDELELSE

Eleverne fra 50 fynske skoler snørede løbeskoene i den gode sags tjeneste, da i alt 100.000 skoleelever fra hele landet deltog i Team Rynkeby Skoleløbet den 3. maj.

Før løbet indsamlede eleverne mikrosponsorater hos familie og venner, som bidrog med et lille bidrag afhængigt af, hvor langt den enkelte elev løb.

Resultatet af elevernes indsamlingsarbejde er nu gjort op, og det betyder, at Team Rynkeby Fonden nu kan sende 5,4 millioner kroner videre til Børnelungefonden.

Heraf er hele 462.000 kr. indsamlet af eleverne på Fyn.

Det er formidabelt stærkt arbejde af børnene, siger Steffen Juncker, der er landechef for Team Rynkeby i Danmark.

Dagen er så fin, fordi børnene både får noget motion og laver en aktivitet på tværs af klasser og årgange, og så har det også den her dimension, hvor eleverne får en forståelse for, at det ikke er alle børn, der har luft til at løbe som dem selv – og det er de så med til at gøre noget ved ved at deltage i løbet, fortsætter han.

Penge til forskning

Størstedelen af de indsamlede penge har Børnelungefonden øremærket til forskning i bedre behandlingsformer til de lungesyge børn.

Børn, der er lungesyge, har et kæmpe behov for at kunne leve et liv med mindre ensomhed og bedre behandlingsmuligheder. Derfor er der brug for alle kræfter, der kan styrke forskningen og skabe pusterum for de ramte børn og deres familier. Vi er derfor meget taknemmelig over det store bidrag som landets skoleelever, lærere og forældre sammen med Team Rynkeby har kunne give videre til de lungesyge børn, siger Regitze Siggaard, bestyrelsesleder i Børnelungefonden

Udover forskningen går en del af pengene til oplysning og information samt aktiviteter for børnene og deres familier.

De børn, der bliver ramt af alvorlige lungesygdomme, bliver ofte isoleret, fordi de ikke kan være sammen med andre børn, da det vil øge risikoen for, at de bliver syge. Det er børn, som lever de vigtigste år af deres liv på den måde, som alle vi andre levede under coronapandemien. Derfor skaber vi nogle meningsfulde aktiviteter for børnene og deres familier, hvor de mærker, at de ikke er alene, og hvor de møder andre i samme situation, siger Regitze Siggaard.

Selvom der nu formelt er sat punktum for årets skoleløb, fortsætter Team Rynkeby arbejdet for Børnelungefonden.

Team Rynkeby-deltagerne samler også penge ind til Børnelungefonden i forbindelse med cykelholdets tur til Paris den 29. juni til 6. juli 2024. Sidste år indsamlede det gulklædte cykelhold yderligere to millioner kroner til Børnelungefonden under cykelturen. Så der er en chance for, at donationen til de lungesyge børn vokser i løbet af de kommende uger.