Skip to main content
14. maj 2024

Godt nyt for byens håndværkere: Vi renoverer på livet løs

Det ser ud til at blive et rigtig godt år for de danske håndværkere – landets førende formidler af renoveringsopgaver, 3byggetilbud.dk, melder nemlig om stor efterspørgsel på håndværkere til bygge- og renoveringsprojekter.

Af: Isabella Fuglsang | Foto: Pexels

Forårets lunere vejr bringer ofte en bølge af renoveringsprojekter med sig. De lysere og længere dage er for mange den perfekte tid til at kaste sig ud i nye husprojekter. Den tendens støtter 3byggetilbud.dk op om i en ny pressemeddelelse, hvor de fremhæver at efterspørgslen på håndværkere er stigende, og at flere igangsætter renoveringsopgaver, som er større end nogensinde før.

Ordrene vælter ind

Hos 3byggetilbud.dk modtog man 10 % flere henvendelser fra danskere i hele landet, som drømte om at igangsætte deres bygge- og renoveringsprojekter, i april 2024 sammenlignet med samme periode sidste år.

Komplette løsninger

Landets førende formidler af renoveringsopgaver kan også melde om, at danskerne i større grad end før vælger komplette løsninger, når de renoverer, hvilket har medført en stigning på gennemsnitsprisen for udførte opgaver.

Gennemsnitsprisen fra januar til maj 2024 har ligget på 50.917 kroner, og det er 8 % mere, end hvad gennemsnitsprisen var i samme periode i 2023.

Tage, asbest og arkitektur

Mens der generelt har været vækst for de fleste håndværkere, er der nogle brancher, der især oplever fremgang for tiden.

Der har blandt andet være efterspørgsel på tagentrepriser på flere hundrede tusind kroner.

I pressemeddelelsen meddeler 3byggeopgaver.dk også, at brancherne asbestsanering og arkitekt har oplevet vækst med henholdsvis 100 % og 95 % sammenlignet med samme periode sidste år.