Skip to main content
2. juli 2024

Hær af frivillige river golfbanens bunkere

Hver fredag kl. 07.00 møder en halv snes frivillige op i Golfklubben Lillebælt og går i gang med at ordne og rive banens knap 50 sandbunkere.

Af: Jens Holme | Foto: Martin Ries Fotografi
PRESSEMEDDELELSE

Fredagsholdet består af ca. 30 klubmedlemmer, som møder på skift en gang om måneden. De hygger sig med arbejdet og nyder, at banen gør et smukt indtryk.

Torben Møller, 82 år og medlem siden 2010, siger:

”Det er godt at holde sig i gang. Jeg er glad for at spille golf og kan lide at banen ser godt ud. Jeg bruger en fredag formiddag om måneden på at bringe de her bunkere i orden sammen med de andre gutter. Vi har en gemytlig snak, og jeg glæder mig til at skulle afsted.”

Han suppleres af Karen Lindvig, 70 år, medlem siden 2020:

”Jeg gik på pension sidste år og har tid nok. Jeg synes, det er herligt og berigende at møde nye mennesker. Inden jeg begyndte, forestillede jeg mig, at det at rive i bunkerne var for anstrengende for mig, men det er det jo slet ikke. Det er i hvert fald ikke hårdere end at spille golf.”

Løseligt anslået er flere end hver femte af Golfklubben Lillebælts medlemmer involveret i frivilligt arbejde – med alt fra besættelse af udvalgsposter, begyndervejledning til hækklipning og vedligeholdelse af golfbanen. Ifølge golfmanager Michael Nielsen er det en helt uundværlig indsats:

”Uden frivillige – ingen golfklub eller i hvert fald en helt anderledes og fattigere golfklub. De frivilliges indsats kan nok ikke gøres op i penge, men det er helt afgørende for en klub som vores, at medlemmerne føler et tilhørsforhold til klubben og gerne vil gøre en indsats for at alting fungerer,” fastslår Michael Nielsen.