Skip to main content
16. maj 2024

Kom til konference om lokal inddragelse og opbakning til opsætning af vedvarende energi på land

Skal en firedobling af el-produktionen fra vedvarende energi på land inden 2030 lykkes, er det afgørende, at der er lokal opbakning til vedvarende energi i lokalområdet.

Af: Energistyrelsen | Foto: Unsplash
PRESSEMEDDELELSE

Derfor inviterer VE-rejseholdet til konference om lokal inddragelse og opbakning til vedvarende energi i det åbne land. Konferencen vil danne ramme for drøftelser om den nyeste viden og erfaringer på området på tværs af kommuner, branche og institutioner.

Hvornår

Tirsdag den 11. juni kl. 09:30-15:30 inviterer VE-rejseholdet til konference om lokal inddragelse og opbakning til projekter med vedvarende energi i det åbne land.

Program

Moderator Laila Kildesgaard vil føre os sikkert igennem dagens program, som byder på oplæg og debat om nyeste viden og erfaringer på tværs af kommuner, branche, interesseorganisationer, videninstitutioner og lokalsamfund.

Gennem faglige oplæg, breakout-sessioner og paneldebatter vil vi udforske den nyeste forskning på området og diskutere, hvordan den viden kan integreres i planlægningen for nye projekter.

Konferencen vil blandt andet sætte fokus på dialogen på tværs af de involverede kerneaktører i planlægningen af projekter med vedvarende energi på land.

Vi vil også se nærmere på, hvad der sker lokalt, når størrelsen på anlæggene og kompleksiteten i projekterne vokser i takt med, at behovet for grøn strøm bliver større.

Konferencen henvender sig til både kommunale medarbejdere, opstillere, rådgivere, forskere og interesseorganisationer. Der er et begrænset antal pladser til konferencen, hvorfor der indledningsvist er mulighed for at tilmelde max to medarbejdere pr. organisation.

Hvor

Konferencen foregår på Hotel Milling Park (Viaduktvej 28, 5500 Middelfart), som ligger 5 minutters gang fra Middelfart Station. Det er gratis at deltage i konferencen. Der tages forbehold for eventuelle ændringer i programmet, som du finder link til nederst på denne side.

VE-rejseholdet glæder sig til at byde velkommen til en dag med god dialog og vidensudveksling.

Tilmelding

Fristen for tilmelding er tirsdag den 21. maj 2024. Tilmeld dig her:

Enalyzer spørgeskema – Gennemført: 25%

Fakta:

Fakta om arrangementet:
Der vil blive taget fotos og levende billeder under konferencen den 11. juni 2024. Dette materiale kan indeholde navn og billede, og kan blive brugt til præsentationsmateriale, publikationer og kommunikation om VE-rejseholdet på for eksempel LinkedIn eller på vores hjemmeside (herunder blandt andet ens.dk og på veprojekter.dk). Ved tilmelding vil du blive bedt om at oplyse, hvorvidt du vil give samtykke til, at VE-rejseholdet må anvende eventuelle billeder af dig til ovenstående formål.

Fakta om VE-rejseholdet:
VE-rejseholdet er en tværfaglig indsats med deltagelse fra Energistyrelsen, Miljøstyrelsen og Plan- og Landdistriktsstyrelsen. Rejseholdet kan vejlede og sparre med kommunerne om centrale problemstillinger og faglige forhold relateret til planlægningen for og udbygningen af vedvarende energi.

Læs mere om VE-rejseholdet:

VE-rejseholdet | Energistyrelsen – Vedvarende Energianlæg (veprojekter.dk)