Skip to main content
24. april 2023

Livets sidste skjorte skal klæde os på til at tale med hinanden om døden

Døden er for mange af os svært at tale om, men en ny skjorte kan være med til at forberede os bedre og sætte gang i den vigtige samtale.

Livets sidste skjorte skal klæde os på til at tale med hinanden om døden
Af: Daniel Svendsen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA WITH IN LIFE

Døden er for mange af os svært at tale om, fordi vi ved, at det indebærer følelser, som vi helst skubber fra os – sorg og at miste. Men en ny skjorte kan være med til at forberede os bedre og gøre den vigtige samtale om livets afslutning betydningfuld og mindeværdig. Og så er den med til at etablere en omsorg for de efterlevende, der giver plads til sorg og en påmindelse om, hvilke valg, der vigtige at træffe i vores eget liv.

“Jeg har skabt den sidste skjorte, fordi vi selv skal blive bedre til at tage hånd om vores egen begravelse, mens der stadig er tid. Jeg håber, at den vil gøre, at vi kan begynde at tale med hinanden om det, der der er vigtigt for os og for vores pårørende. Den sidste skjorte handler om at tage ansvar for sit eget liv, også i timerne lige efter at man er gået bort. Det handler om kærlighed til dem vi elsker”, siger Nan Rostock, stifter af With In Life.

Skjorten har afsæt i tidligere tiders traditioner, og er specielt designet til at blive båret efter døden, er lavet af 100% økologisk hør og fås i tre farver. Den kan tilpasses med detaljer fra venner og familie, så den bliver helt unik.

“Jeg har købt den smukke skjorte for at hjælpe mine nærmeste i tiden efter mig. Det er et lige så naturligt valg for mig, som det at være organdonor. Skjorten er med til at italesætte at døden uundgåeligt er en del af livet. Den bidrager til at få taget nogle følsomme samtaler, der gør livet stærkere og mere værdifuldt.

Det har givet mig en ro at vide, at jeg yder omsorg for mine nærmeste. For mig er den sidste skjorte en stor kærlighedserklæring”, siger Lene Rømer.