Skip to main content
30. maj 2024

Lokal triatlet skal til OL for første gang

Alberte Kjær Pedersen, der er en del af Fredericia Triathlon Team, skal til sommer til OL for første gang.

Af: Rikke Hansen | Foto: Danmarks Idrætsforbund

Når sommerens OL afvikles i byernes by Paris, kommer der til at være et ekstra islæt af Lillebælt. Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team er nemlig for første gang blevet udtaget til at repræsentere Danmark ved de Olympiske Lege.

Det er så uvirkeligt for mig, at jeg skal til OL. Det har altid været en drøm, og de seneste par år har det også været et mål. Jeg har sat mit studie på pause, for at satse helt på min sport. Det er sårbart at tage sådan en beslutning, men jeg ville bare være sikker på, at jeg gav den alt, hvad jeg kunne, så jeg er så glad for, at jeg nu skal til OL. Jeg glæder mig sindssygt meget til at blive en del af et stort hold, og repræsentere Danmark, og jeg glæder mig til at køre konkurrence i hjertet af Paris – det er da fantastisk! Siger Alberte Kjær Pedersen i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Hun har netop vundet World Cup-afdelingen i Huatulco, og gennem hele sæsonen har leveret flotte præstationer. Sidste år tog hun beslutningen om at sætte sit tandlægestudie på pause, så hun kunne få mulighed for at fokusere 100 % på at dyrke triathlon, og nu har hendes hårde arbejde båret frugt, og skaffet hende en billet til sit første OL.

Første triatleter i otte år

Udover Alberte Kjær Pedersen er Emil Holm fra Stevns også udtaget til at repræsentere Danmark både i vand og på land, som en del af det danske triatlonhold.

Det er noget særligt for Danmark i år at have de to debuterende triatleter med. Ved OL i Tokyo i 2021 var Danmark slet ikke var repræsenteret i triatlondiciplinen.

Søren Simonsen, DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris, glæder sig da også til at se de to debutanter i aktion til OL.

Det er dejligt, at vi får danskere med til triatlon igen efter en pause i Tokyo, og det er to debutanter, som har vist rigtig god form i kvalifikationen. Jeg havde fornøjelsen af at være tæt på både Alberte og Emil ved European Games sidste år. Ud over at være nogle dygtige sportsfolk, er de også utrolig nysgerrige og sympatiske mennesker, som jeg er overbevist om vil være et stort aktiv for det danske fællesskab i OL-byen, siger Søren Simonsen.

OL afvikles fra den 26. juli – 11. august og triatleterne skal i aktion den 30. juli (mænd) og 31. juli (kvinder).

 

Fakta:

Alberte Kjær Pedersen

Født: 23. juni 1998

Sportsgren: Triatlon

Disciplin: Olympisk Triatlon (1500 m svømning, 40 km cykling, 10 km løb)

Klub: Fredericia Triathlon Team

Tidligere OL-deltagelser: Debutant

Udvalgte resultater i disciplinen: Vinder af 2024 World Triathlon Cup Huatulco, Vinder af 2023 Europe Triathlon Nordic Championships Fredericia, Dansk mester i Sprint Triatlon 2023, dansk mester i Supersprint triatlon 2022, Vinder af 2022 World Triathlon Cup Myiazaki, Vinder af 2021 World Cup Miyasaki