Skip to main content
8. april 2024

Middelfart Museumsforening inviterer til fyraftensmøde og foredrag

Tirsdag d. 9. april inviterer Middelfart Museumsforening til fyraftensmøde, hvor Niels Ole Frederiksen vil holde foredraget “548 dage i Theresienstadt”.

Af: Viktor Bork | Foto: Niels Ole Frederiksen

Få begivenheder er så tydeligt indprentet i vores fælles historie og kultur som Anden Verdenskrig og alt det, der fulgte med denne.

Den danske historie kan heller ikke komme udenom at være påvirket af disse år i 1940’erne, og nu kan du blive klogere på et aspekt af krigens rædsler, når Middelfart Museumsforening inviterer til fyraftensmøde og foredrag med Niels Ole Frederiksen tirsdag d. 9. april 2024 fra klokken 16.30-18.00 i Middelfart Sparekasse.

“548 dage I KZ-Theresienstadt”

Niels Ole Frederiksen holder foredraget ”548 dage i Theresienstadt”, der er fortællingen om de dramatiske hændelser, som førte til de danske jøders tilfangetagelse d. 2. oktober 1943.

Det er en personlig historie om den unge københavnske pige Ellen Oppenhejm og hendes families flugt fra nazisterne og deres oplevelser i KZ-lejren Theresienstadt, hvor familien tilbragte 548 dages indespærring indtil deres befrielse.

Fyraftensmødet er åbent for alle og kræver ikke tilmelding. Entre koster 25 kroner og inkluderer kaffe og kage.