Skip to main content
30. maj 2023

Middelfart Sparekasse skænker kaffe med mening til Rock Under Broen

Middelfart Sparekasse og Rock Under Broen samarbejder om et initiativ, hvor der doneres fem kroner til March mod Ensomhed for hver solgt kop kaffe.

Middelfart Sparekasse skænker kaffe med mening til Rock Under Broen
Af: Daniel Svendsen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA MIDDELFART SPAREKASSE

Middelfart Sparekasse er igen i år hovedsponsor for Rock Under Broen. Ud over økonomisk støtte til festivalen har sparekassen i år valgt at tilbyde kaffesalg fra to kaffevogne på pladsen. Vognene bemandes af frivillige medarbejdere fra sparekassen, og for hver eneste kop kaffe, der langes over disken, donerer Rock Under Broen fem kroner til March mod Ensomhed.

Siden 1989 har Middelfart Sparekasse været stolt hovedsponsor for Rock Under Broen, og deres engagement fortsætter med uformindsket styrke. Også i år er Middelfart Sparekasse hovedsponsor for de to dage med masser af musik under Den Nye Lillebæltsbro.

Derudover samarbejder sparekassen og Rock Under Broen også om et velgørende initiativ ved at tilbyde kaffesalg fra to kaffevogne på koncertpladsen.

Kaffevognene bemandes af frivillige medarbejdere fra sparekassen, som står klar til at servere velsmagende kaffe til festglade gæster og skabe en hyggelig atmosfære på pladsen. Men der er mere en blot kaffe i spil. For hver eneste kop kaffe, der bliver solgt i de to vogne, donerer Rock Under Broen fem kroner til organisationen March Mod Ensomhed, der arbejder for at bekæmpe ensomhed i Danmark.

Vandrer 2.000 kilometer

Bag March mod Ensomhed står 31-årige Patrick Cakirli, som siden 2017 har brugt sine somre på at vandre Danmark tyndt for at sætte fokus på ensomhed. Hans koncept er ganske simpelt. Han vandrer ad en fastlagt rute, men må kun gå, hvis han har følgeskab. Er han alene, skal han stå stille. På den måde bliver vandringen symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Patrick Cakirli står desuden bag Ensomhed Danmarks Landsindsamling, der hvert år samler penge ind til fordel for et initiativ, som forebygger og afhjælper ensomhed. I år samles der ind til Livslinien – en civilsamfundsorganisation, som arbejder for at forebygge selvmord og selvmordsforsøg gennem telefon-, chat- og mailrådgivning.

Lys i mørket

Altså kan gæsterne til Rock Under Broen nyde deres kaffe med ekstra glæde og vide, at deres køb direkte bidrager til at hjælpe de danskere, som har allermest brug for en at tale med.

– Den økonomiske støtte betyder enormt meget for mig og endnu mere i kampen mod ensomhed. Jeg har selv oplevet at være akut selvmordstruet på grund af ensomhed, men jeg ringede heldigvis til Livslinien i stedet, og der fik jeg hjælp af en frivillig rådgiver, som hed Anna. Uden hende ved jeg ikke, om jeg var her i dag. Hun fik mig indlagt på den psykiatriske akutmodtagelse, men jeg fik aldrig sagt tak til hende. Ved at støtte Livslinien i 2023 håber jeg, at Anna og alle de andre frivillige rådgivere forstår, hvor meget de betyder for mig og alle de mange andre, de har hjulpet, da livet var allermest meningsløst, siger Patrick Cakirli.