Skip to main content
16. oktober 2023

Middelfart-virksomheder indleder samarbejde om bolig og design

Ejendomsmæglerforretningen Estate Strandstoft har indgået et samarbejde med den lokale designvirksomhed Piet Hein. Ifølge partnerne handler det om at sætte fokus på at handle lokalt og vise, hvilke spændende virksomheder der findes i Middelfart.

Af: Estate Strandstoft og Piet Hein A/S | Foto: Unsplash
Pressemeddelelse

Virksomheder fra Middelfart kan få mere ud af at stå sammen end at være hver for sig. Sådan lyder det fra den lokale ejendomsmægler Heidi Strandstoft, der sammen med manden Per Strandstoft, driver Estate Strandstoft.

Estate Strandstoft har netop indgået et samarbejde med en anden lokal virksomhed, Piet Hein A/S, der bl.a. sælger møbler, lamper, spil og bøger. Når man handler bolig hos Estate Strandstoft, opnår man således direkte rabat, når man handler i Piet Heins webshop: www.piethein.com.

Vi er utrolig begejstrede for samarbejdet med Piet Hein. Det er nemlig vigtigt, at vi middelfartere står sammen og hjælper hinanden, hvor det giver mening. Og det gør det i den grad her, hvor vi kombinerer bolighandler med indretning af boligen via Piet Heins legendariske designs, som vores fremtidige kunder får mulighed for at købe med rabat, siger Heidi Strandstoft.

Hun mener, det er vigtigt, at lokale virksomheder bruger hinanden til at blive stærkere og mere synlige.

Ikke mange ved, at Piet Hein ligger her i Middelfart. Den historie vil vi gerne være med til at fortælle, når vi dagligt møder kunderne, der ofte står over for at skulle indrette et nyt hjem. Hvorfor så ikke støtte lokale virksomheder. Det er godt for vores by og det lokale handelsliv, siger Heidi Strandstoft.

Den folkekære digter og designer Piet Heins barnebarn Mads Piet Hein er en bærende del af familievirksomheden, og han ser også nogle spændende synergier i det nye samarbejde.

Når man driver en virksomhed, vil man altid forsøge at nå ud til så mange kunder som muligt, og ved at indgå et samarbejde med Per og Heidi, som i deres virksomhed møder mange mennesker, der er optaget af boligtanker, er det jo helt oplagt at lave noget sammen, søger Mads Piet Hein.

Kronologi

Piet Hein blev født den 16. december 1905 i København og døde den 17. april 1996. Han var en bemærkelsesværdig personlighed kendt for sine mange talenter og bidrag til forskellige områder som matematik, poesi, design og opfindelser.

Piet Hein studerende matematik på Københavns Universitet og var en dygtig matematiker. Han er kendt for at have opdaget og udviklet Somakuben, en puslespilskube bestående af 27 mindre kuber, som kan arrangeres i forskellige formationer.

Udover sin matematiske begavelse var Piet Hein også en produktiv forfatter og digter. Han skrev en lang række digte, ofte kendt som ”gruk”, der var karakteriseret med deres enkle, humoristiske og filosofiske karakter. Hans gruk blev offentliggjort i flere bøger og oversat til flere sprog, hvilket gjorde ham kendt som en international forfatter.

Piet Hein var også en innovativ designer og opfinder. Han bidrag til udviklingen af en række tidløse designs, herunder Superellipsebordet, der kombinerede matematik og æstetik på en unik måde. Dette bord er stadig et ikonisk design i dag. Derudover kendes Piet Hein af mange for sine lysestager, der er en hyldest til himmelrummets stjerner og planeter.

Hans alsidige talenter og intellektuelle nysgerrighed gjorde ham til en bemærkelsesværdig figur inden for dansk kultur og internationalt. Piet Hein blev hyldet for sit bidrag til kunst, videnskab og design og efterlod en betydelig arv, der stadig påvirker disse områder i dag.

Virksomheden Piet Hein A/S har altid ligget i Middelfart. Piet Hein flyttede selv til Middelfart i 1993 og boede sammen med sønnen Hugo og svigerdatteren Anni. Han levede ca. det sidste år af sit liv på ældrecenteret Fænøsund.

Piets børnebørn er opvokset i Middelfart. I dag bor Nina i København, og Mads er flyttet tilbage til Middelfart med sin kæreste Frederikke og fjerde generation, oldebarnet Ellen.

Som kuriosum kan nævnes, at Piet Heins moder Estrid Hein (en af Skandinaviens første kvindelige øjenlæger) havde sin turnus under lægeuddannelsen på Middelfart Psykiatriske Hospital, hvor en af hendes patienter var den kendte maler P.S. Krøyer.

Med andre ord – forbindelsen til Middelfart går langt tilbage.