Skip to main content
1. marts 2024

Middelfartfirma producerer stort, gratis webinar om seniorer på arbejdsmarkedet

I Danmark er der mangel på arbejdskaft, men en løsning på det kan måske være at få flere seniorer i arbejde. Det fokuserer et nyt og gratis webinar fra Velliv Foreningen på, og det er et lokalt firma, der står for at producere og afvikle det.

Af: Rikke Hansen | Foto: Wecademy

Det er den lokale livestreamings- og videoproduktionsvirksomhed Wecademy, der har fået til opgave at producere og tilrettelægge alt fra A-Z for Velliv Foreningen i forbindelse med webinaret Seniorstyrken i fokus, der afholdes online den 4. marts fra kl. 10.30-12.00.

Med webinaret ønsker Velliv foreningen at sætte fokus på, hvordan man kan gøre det attraktivt for ældre medarbejdere at blive på jobbet længere ved at styrke deres trivsel.

Velliv Foreningen har støttet et forskningsprojekt, der har udviklet tre værktøjer, der kan bruges i arbejdet med at fastholde seniorer på arbejdsmarkedet. Og netop disse tre værktøjer kommer til at være i fokus på webinaret, samt danske virksomheder der har haft succes med lige netop disse.

Et stort setup

I løbet af webinaret kommer både eksperter på området og repræsentanter fra forskellige virksomheder til at bidrage, og der er derfor mange aktive deltagere. Det er dog ikke noget, der skræmmer Wecademy, der kommer til at stå for at få alt til at forløbe gnidningsfrit.

Webinarer som disse er en stor, men spændende opgave at stå bag. Det her webinar er ligesom en TV-produktion, og det betyder, at der ligger utallige timer bag. Vi skal caste medvirkende, udvikle grafik, musik og interaktion blandt de online deltagere. Vi koordinerer hele processen fra start til slut – og vi går op i, at dem der deltager online, får konkret viden og redskaber til brug i dagligdagen. Vi har tidligere afholdt mange lignende arrangementer, og de bliver ved med at være spændende at producere, fortæller indehaver af Wecademy, Anne-Mette Rønholt.

Et strejf af Middelfart

Og selvom det langt fra er første gang, at Wecademy står bag et så stort webinar, er der stadig begejstring at spore.

Vi glæder os meget til på mandag, hvor vi går live. Der er altid en helt særlig stemning af forventningsglæde og spænding blandt os og de medvirkende, fortæller Anne-Mette Rønholt.

Og det er ikke kun Wecademy, der repræsenterer Middelfart på dette ellers landsdækkende webinar.

Det her webinar er også lige lidt ekstra specielt, fordi vi tilfældigvis har lokale deltagere med i studiet, herunder Middelfart Sparekasse, som har været en del af Velliv Foreningens projekt om seniormedarbejdere, fortæller Anne-Mette Rønholt.

Webinaret løber af stablen den 4. marts fra kl. 10.30-12.00, og det er helt gratis for alle interesserede at deltage.

Tilmelding foregår her.

Program:

10.30 – 11.00: Forsker, Aske Juul Lassen, præsenterer de værktøjer han har udviklet i forbindelse med sin forskning om seniorer på job.

11.00 – 11.35: Hør om, hvordan arbejdspladserne Middelfart Sparekasse og Aarhus Kommune arbejder aktivt med værktøjerne og få deres bedste råd og erfaringer.

11.35 – 12.00: Spørgsmål og samtale. Aske Juul Lassen svarer på spørgsmål og vil deltage i en samtale med bl.a. Christina Sode Haslund, politisk chef for arbejdsmiljø og sundhed i Dansk Arbejdsgiverforening, om hvad det er for en udfordring vi står overfor, hvis ikke vi styrker seniorerne på arbejdspladserne.

Undervejs bliver der mulighed for at stille spørgsmål til gæsterne i studiet via chatten.