Skip to main content
15. april 2024

Ny aftale er en kæmpe sejr for drikkevandet i Middelfart

Der er netop blevet afsat 200 millioner kroner til drikkevandet. Det betyder, at vi kan komme et stort skridt nærmere fremtidssikringen af drikkevandet.

Af: Isabella Fuglsang | Foto: Unsplash

Husker du at værdsætte et godt glas vand fra vandhanen? Drikkevandet er vores fælles guld. Og nu bliver det også prioriteret politisk. For der er netop afsat 200 millioner kroner målrettet mod drikkevandet, som en del af udmøntningen af midlerne i Grøn Fond.

Endelig! Jeg er så begejstret for, at der nu er kommet handling bag ordene og sat midler af til drikkevandet. Nu skal pengene ud a­­­­t arbejde, så vi fremtidssikrer grund- og drikkevand for de kommende generationer. Jeg ser det som en kæmpe sejr for drikkevandet, at vi nu går fra gode intentioner til konkrete midler, der rent faktisk kan gøre en forskel, siger Susan Münster, direktør i Danske Vandværker, i en pressemeddelelse fra Danske Vandværker.

I synergi med skovrejsning og PFAS-indsatser

Det er ikke kun de penge, der specifikt er målrettet drikkevandet, der kommer til at gøre en forskel.

Også penge til rejsning af ny skov og til oprensning af PFAS-forureninger samt en PFAS-handlingsplan, der bliver finansieret over den grønne fond med konkrete beløb, kommer til at spille en rolle. Samlet set vil indsatserne til sammen komme til gavn for grund- og drikkevandet.