Skip to main content
3. august 2023

Ny oplevelse i Middelfart: Hør om fortidens sømandsliv på skibet Aventura

Den 85-årige sømand Hans Mikkelsen delte onsdag autentiske historier og anekdoter med Aventuras besætning og Bridgewalking-guider – til fremtidig glæde for beboere i Middelfart og Fredericia og byernes gæster og turister.

Af: Marie Daugbjerg | Foto: TekstXpressen
Annoncørbetalt Indhold

Fra i dag får beboere og gæster i Middelfart og Fredericia en ekstra oplevelse, når de sejler med skibet Aventura – uanset om de sejler med på tur imellem de to byer inkl. en lille afstikker under Den Gamle Lillebæltsbro, på marsvinekig eller på en privat chartertur.

85-årige Hans Mikkelsen er tidligere sømand på Aventura, og onsdag besøgte den gamle søulk igen skibet. Her delte han ud af sin gode hukommelse og sin skibsdagbog fra 1959 og underholdt guider og presse med autentiske, sjove og overraskende førstehåndsberetninger fra hverdagen på det snart 110 år gamle træskib – beretninger, som de fremover deler med Aventuras gæster.

Vidste du f.eks., at:

  • Aventura oprindeligt sejlede med levende ål fra Norge til Lillebælt og resten af verden.
  • De levende ål fik tilført ilt gennem 6500 små huller i skroget – huller som besætningen hvert år malede med en flaskerenser med bundmaling.
  • Aftenmenuen i tiden omkring 1959 altid bestod af det samme; hjerter i flødesovs.
  • Besætningens toilet var en sildetønde placeret i redningsbåden bag ved styrehuset.

Skibets gæster kan stadig se rester af skibets tidligere åle-lastrum (nuværende opholdsrum), de små hårde køjer (senge) og skibets kabys (køkken), hvor den famøse menu blev varmet op fra dåse.

Tirsdage, onsdage, torsdage og lørdage 

Aventura sejler i sommersæsonen på tirsdage, onsdage, torsdage og lørdage to daglige ture til og fra Middelfart og Fredericia.

Under sejladsen spottes marsvin, og på formiddagsturen slår skibet også et slag under Den Gamle Lillebæltsbro – begge ture giver mulighed for et tre timers shopping i den anden by, inden turen går tilbage til udgangspunktet.

Private ture

Aventura kan også chartres på timebasis af private og virksomheder, uanset om det er en hvaltur, familiefødselsdag, virksomheds-komsammen, askespredning eller lignende.

Bridgewalking Lillebælt reddede sidste år det bevaringsværdige skib fra at ryge til udlandet, og de nye ejere ønsker at formidle historien om både skib og naturen i Lillebælt til alle beboerne i Middelfart og Fredericia samt byernes gæster og turister.

Billetter 

Læs mere om Aventura, afgange og book din billet til en stor oplevelse på www.Aventura-Lillebælt.dk

Teksten er skrevet af Joan Grønning, indehaver af kommunikationsbureauet og forlaget TekstXpressen.

Se billeder fra dagen på Aventura her: