Skip to main content
2. maj 2024

Ny undersøgelse viser, at foreningerne i Middelfart Kommune er med til at holde liv i lokalsamfundet

SDU har netop gennemført en undersøgelse, der viser, at foreningslivet er med til at skabe liv og aktivitet i de mindre lokalsamfund.

Af: Isabella Fuglsang | Foto: Pexels

Oplever du også, at foreningslivet spiller en vigtig rolle for dit lokalsamfund?

I forbindelse med den nye undersøgelse har Danmarks Idrætsforbund netop udsendt en pressemeddelelse, hvor de opfordrer regeringen til at huske idrætsforeningerne, når der skal lanceres et udspil om landdistrikterne.

I pressemeddelelsen udtrykker Thomas Bech, der er næstformand i DIF, stor genkendelse og glæde over konklusionen fra undersøgelsen, der er fortaget af SDU’s Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC).

Undersøgelsen er endnu et kæmpe skulderklap til de frivillige i foreningerne. Det understreger den enorme værdi, der bliver leveret ikke blot for medlemmerne, men også for deres lokalsamfund i form af et aktivt forsamlingshus og engagement i det lokale forretningsliv. Et velfungerende foreningsliv kan være forskellen på udvikling og afvikling i de mindre lokalsamfund, udtaler Thomas Bach.

Plads til forbedring

Undersøgelsen viser desuden, at der er plads til, at foreningerne kan spille en endnu større rolle, hvis de bliver bedre inddraget i lokalsamfundene.

Det er også en af grundene til, at Danmarks Idrætsforbund opfordrer poltikerne i Folketinget til at huske foreningslivet – ikke kun på lokalt plan, men nationalt.

Læs og download hele undersøgelsen her.