Skip to main content
29. maj 2024

Nye tal viser, at der er kommet gang i boligsalget

Går du og tænker på at sætte dit hus til salg? Så kommer her en god nyhed. Nye tal fra Boligsiden viser nemlig, at boligsalget steg i april måned.

Af: Isabella Fuglsang | Foto: Unsplash

Boligsiden har netop løftet sløret for de nyeste boligsalgstal i en pressemeddelelse, og talene viser, at det samlede boligsalg i Danmark steg fra marts til april. Der blev nemlig solgt 7.354 boliger, hvilket er en stigning på ni procent fra marts til april måned.

Der er også tale om en stigning, hvis man kigger på det samlede boligsalg for april sammenlignet med den samme periode i årene fra 2015-2019, som er den mest normale periode før coronaårene. Og sammenlignet med denne periode er der sket en stigning på to procent. Hvilket er godt nyt, hvis man har sin bolig til salg netop nu.

Tallene viser, at faktorer som de nye boligskatter og renteniveauet ikke har afskrækket danskere fra at købe boliger.

Hele landet oplever flere solgte boliger

Antallet af solgte villaer og rækkehuse nåede op på 4.470 i april, hvilket er 10 procent flere end i marts. Det svarer til næsten 400 ekstra solgte huse i denne periode.

April-salget for villaer og rækkehuse i år overstiger også det gennemsnitlige salg for samme måned i årene før corona med 11 procent.

Og det er i hele landet, at man oplever fremgang – i alle fem regioner steg hussalget nemlig fra marts til april. Man oplevede den største stigning i Region Hovedstaden, hvor salget øgedes med 23 procent, svarende til 182 flere solgte huse end i marts.

Salget af lejligheder er faldet, mens sommerhus-salget stiger

Mens det går fremad med hussalget på landsplan, er tallene anderledes, når det kommer til salget af lejligheder. Mens tallet er stigende i Københavns Kommune, er lejlighedssalget i april sammenlignet med marts faldet to procent på landsplan. Det landsdækkende salg af lejligheder blev kun 1.328 i april, hvilket er 19 procent under gennemsnittet for april måned i årene før corona.

Antallet af solgte sommerhuse i Danmark nåede op på 920 i april, hvilket er en stigning på 17 procent sammenlignet med marts måned samt en stigning på 17 % for samme måned i årene før corona.

Læs mere om udviklingen her.