Skip to main content
28. februar 2024

Nyt kursus klæder fagpersoner på til at opspore spiseforstyrrelser og selvskade hos børn og unge

Et nyt gratis e-læringskursus skal hjælpe fagpersoner med at spotte og reagere på tidlige tegn på spiseforstyrrelser og selvskade hos børn og unge.

Af: Rikke Hansen | Foto: Unsplash

Mange unge døjer med spiseforstyrrelser, og tal fra Foreningen Spiseforstyrrelse og Selvskade viser, hver fjerde pige og hver ottende dreng i 9. klasse er i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse, mens hver femte elev har eksperimenteret med at skade sig selv.

I foreningen har de fokus på, at der hviler et stort ansvar på de voksne i de unges liv. Lærere, sundhedsplejersker eller pædagoger kan have unge, der er deres ansvar, som er ved at udvikle en spiseforstyrelse eller som yder selvskade.

Hjælp til at spotte tidlige tegn

Derfor fortæller Foreningen Spiseforstyrrelse og Selvskade i en pressemeddelelse, at de har udviklet et nyt e-læringskursus, der er designet til at hjælpe fagpersonerne med at opdage tidlige tegn og symptomer på spiseforstyrrelser og selvskade. På kurset får de vejledning i hvad man som fagperson kan gøre, hvis man er bekymret for, om en ung er ved at udvikle en spiseforstyrrelse eller er begyndt at yde selvskade.

Desværre går problemer med forstyrret spisning eller selvskade ofte under radaren i starten, for de unge henvender sig sjældent til en voksen for at få hjælp. De kan ofte være rigtig gode til at skjule, hvor skidt de har det. Derfor er det afgørende, at lærere, sundhedsplejersker og andre voksne, der har ansvar for børn og unges trivsel, er klædt på til at spotte og reagere på de første tegn på en spiseforstyrrelse eller selvskade, siger Laila Walther, direktør i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.

Kurset er relevant for de fagpersoner, der i deres arbejde har at gøre med børn og unge i alderen 11-17 år. Det kan blandt andet være skolelærere, pædagoger, AKT-vejledere, sundhedsplejersker eller PPR- eller SSP-medarbejdere. Alle der kan være interesserede, kan dog godt benytte kurset.

Kurset er gratis og kan findes på Foreningen Spiseforstyrrelse og Selvskades hjemmeside.