Skip to main content
8. juni 2023

Nyt netværk for elever og lærlinge er startet op i Middelfart

Elever og lærlinge i Middelfart var samlet for at høre om et netværk, der skal styrke relationer på tværs af brancher og virksomheder.

Nyt netværk for elever og lærlinge er startet op i Middelfart
Af: Daniel Svendsen | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

I denne uge var der kick-off på et nyopstartet netværk for alle elever og lærlinge i Middelfart.

Torsdag den 25. maj lagde Lillebælt Sport og Kultur rammerne for en hyggelig eftermiddag, hvor elever og lærlinge i Middelfart Kommune var samlet for at høre om et netværk, der skal styrke relationer på tværs af brancher og virksomheder.

Murer- og smedelærlinge sad side om side med SOSU- og kommuneelever ved infomødet, da arrangørerne fra Middelfart Erhvervscenter gennemgik deres ambitioner for netværket.

Motivationen bag

Erhvervschef for Middelfart Erhvervscenter, Mikkel Johansen, udtalte følgende om motivationen bag at opstarte netværket:

Vi har i Middelfart en overordnet politisk ambition om at være en attraktiv uddannelsesby. Derfor synes vi, at det her hænger rigtig fint sammen med, at når der samtidig også mangler faglært arbejdskraft, at man gør noget for at tiltrække den arbejdskraft. Derfor giver det god mening at lave et netværk for lærlinge og elever, så de synes, at det er fedt at være her mens de uddanner sig, men jo også, at man over tid kan skabe et image om Middelfart som en attraktiv by at uddanne sig i. Vi håber, at de får etableret nogle stærke relationer, så de også bliver hængende, når de er færdiguddannet.

Brobygning Middelfart støttede op om arrangementet. Her var direktør og igangsætter Lene Lawaetz repræsentant. Hun udtalte følgende om arrangementet:

Det er rigtig vigtigt at sætte fokus på, at flere unge mennesker opdager dét at være stolte af, at være elev og lærling. Hvis man har et netværk, der gør det socialt og sjovt, så kommer de til Middelfart, og de inspirerer andre mennesker. Måske er der også flere, der får øjnene op for, hvor meget en erhvervsuddannelse kan.

Forventninger til møderne

Efter en introduktion blev de 35 deltagende opdelt i grupper. Lillebælt Sport og Kultur stod for burger, pommes frites og sodavand til de fremmødte, mens de diskuterede deres forhåbninger om, hvad de kunne få ud af netværket, og hvilke aktiviteter de kunne lave til fremtidige møder. Der blev forslået 4-6 arrangementer om året, med bl.a. aktiviteter som minigolf, padel og caféture. Andre nævnte også virksomhedsbesøg som en aktivitet, så de kunne få et bedre kendskab til livet efter uddannelsen. Nogle ønskede blot at bruge netværket til at nyde nogle hyggelige arrangementer med nye bekendtskaber, mens andre håbede på at udvide deres netværk og få mere faglig viden, så de er bedre stillet, når de er færdiguddannet.

Da mødet var ovre, spillede de deltagende bowling i Lillebælt Sport og Kulturs bowlinghal. Arrangørerne var tilfredse med dagen og glade for det store fremmøde. Nu ser de frem til at planlægge det næste arrangement med netværket.

Hvordan kommer jeg med?

Netværket er gratis for elever og lærlinge, da det er deres arbejdsgiver, der står for diverse udgifter. Alle elever/lærlinge kan være med i netværket, uanset alder og hvor langt de er i uddannelsen.

Er du elev/lærling eller virksomhed, og ønsker du at blive tilknyttet netværket? Så kan du sende en mail til erhvervschef Mikkel Johansen på e-mail: mjo@middelfart-erhverv.dk.