Skip to main content
3. november 2023

Nyt podcastafsnit: Fra sognepræst i Strib til feltpræst i Afghanistan

I det nyeste afsnit af Wecademys podcastserie kan du lytte til den lokale sognepræst Jes Rønn Hansen, der deler ud af sine gribende historier fra tiden som feltpræst i Irak og Afghanistan.

Af: Marie Daugbjerg | Foto: Wecademy

Selvom en fremtid som præst bestemt ikke lå i kortene for Jes Rønn Hansen, da han voksede op med lærerforældre i Vestjylland, så var det af tilfældighedens veje nu engang der, han endte.

Og heldigvis for det, for i dag har han snart 30-års jubilæum som sognepræst i Vejlby-Strib-Røjleskov – en stilling som i den grad er den rette for ham.

Men de 30 år er ikke kun brugt i det lokale sogn, for undervejs i sin karriere har han fungeret som feltpræst for udsendte soldater i Irak og Afghanistan. Her har hans vigtigste opgave været at skabe et rum for ro og fred i omgivelser af kaos, krig og død.

I det nyeste afsnit af samtalepodcasten Indsigt med Udsigt, har Wecademy besøg af den karismatiske præst, og du kan bl.a. høre om hans utraditionelle vej ind i præstegerningen, hans ønske for sine gudstjenester og selvfølgelig hans tid i krigen.

Lyt til podcastafsnittet på SpotifyApple eller der, hvor du normalt lytter til dine podcasts.

Kom tættere på menneskerne, der former Middelfart

Podcastserien Indsigt med Udsigt handler om lokale ildsjæle og vigtige aktører, der har været med til at forme byen. Det aktuelle afsnit indgår i anden sæson af podcastserien, og du kan finde alle de tidligere afsnit på din foretrukne podcastplatform.

I første sæson havde podcasten bl.a. besøg af Tonny og Vagn, der står bag det nybyggede kontorfællesskab The Platform, ægteparret bag Guldkronen og Romkuglekongen Carsten Bak.

Lyt også til det forrige afsnit, hvor direktøren for Brobygning Middelfart, Lene Lawaetz, fortæller om, hvordan hendes fortid indenfor tøjdesign førte hende mod byudvikling.

Du kan også læse mere om, hvorfor virksomheder skal benytte sig af podcastmediet som kommunikationsform, og hvordan Wecademy kan hjælpe din virksomhed med at producere professionelle podcasts: Skab værdi for dine kunder med en podcast – Wecademy hjælper dig hele vejen.