Skip to main content
7. juni 2024

Nyt podcastafsnit om murermester Jens-Peter Rishøjs faglige stolthed og hjerte for mennesker

I dette afsnit af WECADEMYs podcastserie Indsigt med Udsigt kan du lytte til Jens-Peter Rishøjs historie, der er en påmindelse om håndværkets værdi, traditioner og betydningen af at give tilbage til lokalsamfundet.

Af: Nete Hjort Ploug | Foto: WECADEMY

I det nyeste podcastafsnit fra WECADEMY kan du høre historien om murermester Jens-Peter Rishøj, der blandt andet omhandler firmaet Rishøj A/S, håndværksmæssig stolthed og socialt engagement.

Opvækst i Gelsted: Traditionens arv 

Jens-Peter Rishøjs historie begynder i den idylliske landsby Gelsted i Middelfart Kommune, hvor traditioner, sammenhold og rummelighed udgjorde landsbymentaliteten.

Han er opvokset i en familie med håndværksbaggrund, men drømte egentlig om at arbejde med møbelsalg. Af småtilfældighedernes vej og et sommerjob som ung faldt han over murerarbejdet, og endte med at blive udlært murersvend i januar 1990. Den stolte håndværkerånd og værdierne fra Gelsted har fulgt ham hele vejen og kommer til udtryk i hans måde at drive sin virksomhed på. 

Rishøj A/S: Drømmen om at føre traditionen videre 

Senere overtog Jens-Peter det firma, hvor han blev udlært, og som i dag kendes som Rishøj A/S. Med overtagelsen satte han sit præg på virksomhedskulturen, der vægter gode mennesker og ordentlighed højt. Med tålmodighed og en evne til at tage imod udfordringer har han skabt en arbejdsplads, der værdsætter det sociale og samspillet mellem generationer højt. 

Vær en stolt håndværker! 

Jens-Peter Rishøj har et brændende ønske om, at unge mennesker skal finde stolthed og selvtillid i deres fag. Selvom erhvervsuddannelserne i en lang årrække har været set ned på, så mener Jens-Peter, at der er sket en positiv ændring.

Hos Rishøj A/S sørger de for, at deres lærlinge får en god start på deres karriere med mentorordning, fokus på det sociale og fællesskaber mellem håndværkere og generationer. Værdier, Jens-Peter voksede op med i Gelsted, og som i dag afspejles i hans måde at drive firmaet på. 

Lyt til podcastafsnittet, hvor du også kan høre om den sociale, lokale og kulturelle værdi ved at restaurere fredede bygninger, om at sætte mål og dygtiggøre sig. Derudover kan du blive klogere på Håndværkerforeningen 8. marts, der blev stiftet i 1840 og stadig den dag i dag støtter trængende mennesker. 

Find afsnittet på SpotifyApple eller der, hvor du normalt lytter til dine podcasts. Du kan også se hele podcastsamtalen på YouTube.

Kom tættere på menneskerne, der former Middelfart

Podcastserien Indsigt med Udsigt handler om lokale ildsjæle og vigtige aktører, der har været med til at forme Middelfart.
Læs mere om, hvordan WECADEMY kan hjælpe din virksomhed med at producere professionelle podcasts og om, hvilke fordele der er ved at benytte mediet som kommunikationsform.