Skip to main content
11. december 2023

Nytårsfællesskab bringer tusindvis af danskere sammen nytårsaften

Nytårsvenner.dk er en digital platform, der binder mennesker sammen og sikrer, at ingen står ufrivilligt alene nytårsaften.

Af: Nytårsvenner.dk | Foto: Pexels
Pressemeddelelse

Med 2024 rundt om hjørnet nærmer vi os igen den festlige tid, hvor planer om nytårsfestligheder og samvær med nære og kære begynder at tage form. Dog er der mange af os, der ikke har nogen at fejre aftenen med, og det kan derfor være en påmindelse om ensomhed – måske ikke nytårsaften i sig selv, men derimod følelsen af ikke at være en del af fællesskabet.

For at imødekomme dette sociale behov lancerede fællesskabsportalen Boblberg for tre år siden Nytårsvenner.dk – en digital platform, der binder mennesker sammen og sikrer, at ingen står ufrivilligt alene til nytårsaften. Denne hjertevarme tradition fortsætter, og allerede nu er der rekordhøj tilslutning.

Nytårsaften, en aften fyldt med festligheder og glæde, markerer overgangen fra det gamle til det nye år. Mange samles omkring en festlig middag med venner eller familie for at tage hul på det nye år med fyrværkeri, bordbomber, farverige nytårshatte, kransekage og champagne, men desværre gælder det ikke for alle.

Syv procent af danskerne oplever nemlig ensomhed nytårsaften (Kilde: Folkebevægelsen mod Ensomhed og Mary Fonden), hvilket nemt gør aftenen til en påmindelse om en følelse af isolation. Det er ikke nødvendigvis selve nytårsaften, der er årsagen, men snarere følelsen af ikke at være en del af fællesskabet.

Over 28.000 danskere har tilkoblet sig nytårsuniverset

Nytårsvenner.dk åbner dørene for alle, der ønsker at gøre deres nytårsaften særlig. Ved at tilkoble sig universet får man adgang til et voksende netværk på over 28.000 danskere, der, ligesom en selv, leder efter nytårsselskab. På Nytårsvenner har man mulighed for at etablere forbindelser ved at skrive direkte til andre, der allerede har oprettet deres egne nytårsopslag – også kaldet nytårsbobler. Denne kommunikation åbner døren for arrangementer og fælles planlægning af nytårsaften.

Ønsker man at præcisere sine ønsker, kan man selv oprette sin egen nytårsbobl. Her kan man beskrive præferencer og ønsker for aftenen, hvad enten det drejer sig om festlige aktiviteter eller en mere afslappende aften.

Nytårsvenner er åbent for alle, uanset om man står alene og søger selskab, har plads til en ekstra gæst ved nytårsbordet, eller blot ønsker at opleve nytåret i selskab med nye ansigter.

Med forskellige ønsker og behov repræsenteret på platformen er der mulighed for at finde det perfekte nytårsselskab, uanset om man søger en stor fest, en bytur, en restaurantmiddag eller en stille aften i mindre selskab.

Nytårs-extravaganza med gourmetmad, vin, musik og dans med ni fremmede

Helene og hendes mand, Johnny, havde børnefri nytår, da deres delebørn var hos deres andre forældre. Gennem Nytårsvenner inviterede de 10 mennesker hjem til et Nytårs extravaganza med gourmetmad, vin, musik og dans. De endte med at sidde 11 til bords. De havde den mest fantastiske aften, hvor folk dukkede op i deres fineste tøj og gode feststemning til god mad, dans, spil, nytårstale m.m., og de endte med først at gå hjem kl. 5 om morgenen.

Fakta:

Opret dig på Nytårsvenner.dk og bliv en del af nytårsfællesskabet.

Nytårsvenner er i samarbejde med Boblberg og OplevAlt, der støtter op om at bringe mennesker sammen til nytår, så ingen skal sidde ufrivilligt alene.