Skip to main content
21. august 2023

Oplev South of Limbo til Walker Festival

Når den lokale Walker Festival løber af stablen den 25.-26. august, er det fremadstormende band South of Limbo ét af flere spændende navne på programmet.

Af: Viktor Bork | Foto: South of Limbo
Annoncørbetalt Indhold

Imens de fleste har brugt sommeren på at trække stikket og komme helt ned i gear, så har det lokale Middelfart-band South of Limbo brugt de seneste måneder på at køre de danske landeveje tynde og give koncerter. Nu er turen kommet til Middelfart og Walker Festival, som har en helt special plads i de fire bandmedlemmers hjerte.

Lokalt band med international karakter

South of Limbo består af Thomas, Marc, Robin og Jeppe, der alle er 22 år gamle. Udover at de fire bandmedlemmer har den samme alder, så deler de også en fælles fortid på Middelfart Gymnasium & HF, hvor de fandt sammen igennem en fælles interesse for musikken:

Før vi begyndte at spille sammen, så vidste vi godt, hvem hinanden var. Det er også det, der er med musikmiljøet i Middelfart. Fordi det ikke er en større by, så ved man lidt, hvem der spiller musik, siger Jeppe, der spiller keyboard i bandet.

Selvom de fire bandmedlemmer i South of Limbo derfor har kendt hinanden i flere år, så var det for alvor først i 2022, at de fandt sammen under det nuværende setup. Siden 2018 har South of Limbo været igennem forskellige konstellationer, men det er et ungt band, som nu har fundet sin identitet, der er klar til at indtage dette års Walker Festival.

Med et musikalsk udtryk der er inspireret af internationale navne som Twenty One Pilots og The 1975, bevæger de sig inden for synthpoppens univers med undertoner af indierock. Det selverklærede mål med musikken er at udfordre hverdagens monotoni, og det er netop også denne tankegang, de vil tage med sig på scenen i hjembyen Middelfart.

Det bliver dog ikke helt uvant for dem at stå på scenen til den lokale festival, som er arrangeret af Ungdomshuset Walker. Bandet spillede også til sidste års festival, og Ungdomshuset Walker og dets faciliteter har spillet en helt central rolle for de fire bandmedlemmer.

Koncert på hjemmebane

Musik- og ungdomshuset Walker er et fristed for byens unge og udover et værksted og Café Lydpotten, så består Walker både af en koncertsal og udendørsscene samt ti øvelokaler, der kan benyttes døgnet rundt. Blandt bandmedlemmerne i South of Limbo hersker der også en enstemmig holdning om, at disse faciliteter og kreative miljø har været et helt uvurderligt omdrejningspunkt:

Det der gav os muligheder og bragte os sammen, udover at vi mødtes på gymnasiet, var Walker og øvelokalerne. Vi har virkelig nydt godt af Walker og deres muligheder, hvad angår relationer, venskaber og professionelle muligheder, fortæller Thomas, der er trommeslager i bandet.

De fire bandmedlemmer er dog samtidig også enige om, at Ungdomshuset Walker og dets betydning for Middelfarts ungdoms- og musikliv rækker længere ud end dem. Det er en institution i Middelfart, der formår at omfavne byens ungdom og tilbyde noget, som de traditionelle storbyer ikke kan:

Walker og Middelfart har nogle muligheder, som ikke kan matches andre steder, slår Thomas afslutningsvis fast.

Mere erfaring og nyt materiale

Siden sidste års koncert på Walker Festival er bandet kommet tættere på en musikalsk identitet, og de har produceret en masse ny musik. De ser derfor frem til at give koncert og gå på scenen med mere erfaring og nyt materiale, som vil blive parret med et større lysshow.

Hvis du ikke kan vente med at høre South of Limbo til dette års Walker Festival, kan du allerede nu begynde at varme op til koncerten ved at lytte til deres musik på Spotify eller Apple Music.

Og mens du er ved det, så kan du læse nærmere om Walker Festival og blive klogere på, hvem der ellers lægger vejen forbi den lokale festival her.