Skip to main content
3. maj 2023

Pas på ukrudtsbrænderen

Når først ukrudtet begynder at titte frem, er ukrudtsbrænderen et populært våben i kampen mod de hårdføre tidsler – men pas på brandfaren.

Pas på ukrudtsbrænderen
Af: Daniel Svendsen | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Når først ukrudtet begynder at titte frem sammen med solen, er ukrudtsbrænderen et populært våben i kampen mod de hårdføre tidsler – men pas på. Forkert brug af ukrudtsbrænderen starter hvert år flere hundrede brænde.

En ukrudtsbrænder kan være en effektiv måde at bekæmpe ukrudtet rundt omkring huset. Det er dog også en rigtig farlig metode, hvis man ikke tænker sig om og behandler værktøjet med en vis portion respekt. Det anslås, at forkert brug af ukrudtsbrænderen hvert år starter over flere hundrede brænde.

I forårstiden, hvor danskerne rundt omkring i landet valfarter i haven, ligger der en masse tørre grene og blade, som både er meget brandfarlige og letantændelige. Det kender Forsikringsselskabet Vejle Brand alt for godt til.

Det gensidige forsikringsselskab har lige haft en stor forsikringssag, hvor gløder fra en ukrudtsbrænder antændte et hus. Det er ikke første gang, at de har sådan en sag, og derfor har de udarbejdet fem gode råd til sikker brug af ukrudtsbrænderen:

  1. Hold god afstand til bygninger, hække og andet, der kan brænde.
  2. Brug ikke ukrudtsbrænderen, hvis det er tørt eller blæser.
  3. Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op.
  4. Hav altid vand i nærheden.
  5. Ukrudtet skal svitses – ikke brændes

Læs mere om Vejle Brands gode råd og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude på deres hjemmeside. 

Husk: Det er stadig forbudt at brænde haveaffald af