Skip to main content
16. april 2024

Patrick fra Middelfart skal dyste ved DM i Skills

Patrick Pilegaard Kortegaard fra Middelfart skal i denne uge kæmpe om at blive landets bedste alubyggerlærling til DM i Skills den 18.–20. april 2024 i Roskilde.

Af: Glarmesterlauget | Foto: Redtz Glas og Facade
PRESSEMEDDELELSE

I denne uge løber årets DM i Skills af stablen i Roskilde, hvor en lang række af landets bedste lærlinge i 77 forskellige fag konkurrerer om at blive branchernes dygtigste lærlinge.

I år har glarmestervirksomheden Redtz Glas og Facade fra Odense en lærling med i konkurrencen – nemlig Patrick Pilegaard Kortegaard fra Middelfart.

Patrick har vundet sin plads i feltet af glarmesterlærlinge ved en forudgående udtagelse på Glarmesterskolen ved Holbæk og er nu i fuld gang med forberedelserne.

Fem udvalgte opgaver

Lærlingene skal dyste i fem udvalgte glarmesteropgaver, blandt andet UV lime en glasreol, lave en glasvæg med fuge og bygge et aluminiumsvindue. Patrick Pilegaard Kortegaard har de seneste uger forberedt de nødvendige glas og profiler samt øvet sig på opgaverne, der kræver stort håndelag og præcision.

Redtz Glas og Facade er stolte over at have en lærling med til Danmarksmesterskabet, hvor Patrick kan vise det gode håndværk for især skoleelever og deres forældre.

Skills 2024 har 300 deltagere fra 77 fag, der deltager. Både konkurrencemæssigt og i forhold til antallet af besøgende er DM i Skills en stor succes.

Det forventes at ca. 50.000 mennesker lægger vejen forbi DM i Skills i dagene fra den 18. – 20 april.

Fakta:

Fakta om DM i Skills

  • Formålet med DM i Skills er at styrke de erhvervsuddannedes faglige stolthed, at hylde landets bedste lærlinge, samt at vise omverdenen det høje faglige niveau og de mange muligheder der findes på erhvervsuddannelserne.
  • Størstedelen af de besøgende er skoleelever i udskolingen, der står for at skulle vælge en ungdomsuddannelse inden for de næste par år.
  • Ved at besøge DM i Skills får de et unikt indblik i, hvor langt man kan nå med en erhvervsuddannelse – både fagligt, karrieremæssigt og videreuddannelsesmæssigt.

Fakta om Glarmesterlauget

  • Glarmesterlauget har flere end 200 medlemmer, som dækker hele landet. Find din lokale glarmester på glarmesterlauget.dk/find-din-glarmester/
  • En faglært glarmester er specialist i glas og vinduer og kan hjælpe med alt fra store glasfacader til indramning af malerier.