Skip to main content
24. april 2023

Sådan vælger du den rigtige farve til dine vinduer

Vinduer fås i dag i et væld af forskellige farver, og mulighederne kan nærmest virke uendelige. VELFAC har et par gode råd til valget.

Sådan vælger du den rigtige farve til dine vinduer
Af: Daniel Svendsen | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Vinduer fås i dag i et væld af forskellige farver, og mulighederne kan nærmest virke uendelige. Så hvordan vælger man den rigtige vinduesfarve til sin bolig? VELFAC har et par gode råd, du kan tage med i din beslutningsproces.

Når man bygger et nyt hus eller går i gang med at renovere et eksisterende, er der mange beslutninger, der skal træffes. En vigtig, men måske også ofte overset, beslutning er, hvilken farve vinduerne skal have. I dag er det muligt at få vinduer i et utal af forskellige farver, så hvordan vælger man lige den rigtige vinduesfarve til sin bolig? Fortvivl ej, for VELFAC har et par gode råd, du kan tage op til overvejelse.

Først og fremmest er det vigtigt, at man slår koldt vand i blodet. Det kan nemlig være utroligt fristende at hoppe med på diverse farvetrends. Trends skifter hele tiden, men vinduerne i din bolig skal sidde der i mange år. Vælg derfor en farve, du kan holde ud at se på i mange år og som skaber en sammenhæng med farverne på resten af huset. Dette er nemmere sagt end gjort, og derfor har VELFAC udarbejdet seks tommelfingerregler til forskellige farvers virkning:

  • Mørke farver får vinduesrammen til at falde sammen med selve ruden og skaber en harmonisk overgang og ro i facaden.
  • Lyse farver markerer et vindue og skaber kontrast og liv i facaden.
  • Hvis både facade og vinduesrammer er lyse, virker huset let.
  • Mørke vinduesrammer til en lys facade giver huset kontrast og karakter og gør vinduet til et grafisk element på facaden, der trækker øjet ind i huset.
  • En farve med høj glans bliver mørkere og klarere.
  • Lav farveglans får den til at se lysere og mere dæmpet ud

Stadig i tvivl om farven?

Hvis du stadig er i tvivl om farven, kan det være en god idé at se, hvordan forskellige farver virker i praksis. VELFAC har også her nogle forslag til, hvad du kan gøre:

Du kan finde flere gode råd, hvad angår farven på dine vinduer samt andre generelle tips og tricks til boligejere på VELFAC’s hjemmeside: