Skip to main content
12. juni 2024

Sofia fra Middelfart digter til fordel for sygdomsramte børn sammen med unge fra hele Danmark

Unge fra hele Danmark digter til fordel for sygdomsramte børn i den nye digtsamling “90 studenterdigte”.

Af: Akademiet for Fællesskabende Unge | Foto: Akademiet for Fællesskabende Unge
PRESSEMEDDELELSE

Sofia fra Middelfart, Liane fra Esbjerg, Amalie fra Ballerup og Fiona fra Aarhus giver sammen med 45 unge fra hele Danmark indblik i den kommende studentergenerations tanker og følelser i ny digtsamlingen til fordel for sygdomsramte børnefamilier.

Danske unge udtrykker sig som aldrig før. Lyrik og freestyles har overtaget læserbrevenes plads, og temaerne handler om det (op)levede liv, følelser og strøtanker, frygt og håb for fremtiden– og alt derimellem i den nye digtsamling.

Liane Cornelia Madsen fra Esbjerg Gymnasium, håber hendes lyrik kan hjælpe andre:

Ved at dele mine skriv har jeg fået privilegiet af at også kunne give andre mennesker afløb for deres følelser, når de hverken er i stand til at udtrykke dem mundtligt eller skriftligt selv. Som forfatter har jeg set kraften i ord, der inspirerer, trøster og bringer håb til mennesker i alle livets facetter.

Alle de unge fra bogen bliver studenter i 2024 og vil gerne hjælpe sygdomsramte børnefamilier. Hvilket ligger Fiona Rahr fra Aarhus Katedralskole meget nært:

Min barndom har selv foregået en del på diverse hospitaler, så jeg forstår derfor, hvor svære perioder med alvorlig sygdom er. Man mangler virkelig lys i hverdagen, og jeg vil derfor opfordre alle, der har mulighed for at bidrage med købet af denne digtsamling, til at købe den- både for at nyde digte fra unge forfattere, men også med omtanke for de syge børn og deres familier. Det gør mig stolt at kunne hjælpe dem på den måde, hvor jeg er bedst; at være kreativ og skrive mine tanker ned. Må de tanker kunne hjælpe flere børn, så de også kan udleve deres drømme.

Da Amalie Frost Fischer fra Borupgaard Gymnasium hørte at overskuddet fra digtsamlingen, gik til sygdomsramte børnefamilier, var hun ikke i tvivl om, at hun skulle være med til at gøre en forskel:

Jeg vil helt vildt gerne bidrage til indsamlingen til CoolUnites arbejde med børnehospicer og aktivitetshuse for sygdomsramte børnefamilier. Arbejdet med udsatte og sygdomsramte børn og unge er altafgørende, da dette arbejde kan være med til at give nogle af de børn og unge, der har det sværest et pusterum og kort glimt af lykke og håb blandt mørket, angsten og fortvivlelsen, de til tider lever side om side med. For mig er investering i børn og unge vigtigt, da det ikke blot er en investering i én enkelt generation, men en investering i en fremtid, hvor børn og unge tør tro på, at de er værdifulde og kan opnå deres drømme.

Digtsamlingen kan kun købes hos Academic Books og koster 150 kr indtil 22. juni, herefter er prisen 250 kr. Overskuddet fra salget af bogen går til arbejdet med børnehospicer og åndehuller for sygdomsramte børnefamilier.

For yderligere information:

Akademiet for Fællesskabende Unge (AFU)- Kristian Engberg | + 45 5364 5843 | hq@afudk.dk

OmCoolUnite

CoolUnite Fonden har til formål at støtte, udvikle og styrke sårbare, sygdomsramte og udsatte børn. Fonden skaber gode oplevelser og bidrager til, at børnene får en bedre hverdag.

Læs mere om Cool Unite her: https://www.coolunite.com