Skip to main content
17. november 2022

Spar Nord giver 3 tips til et sundt budget

I en tid hvor priserne stiger, og inflationen raser, kan det være nødvendigt at give sin økonomi et eftersyn. Med et realistisk budget kan hverdagen komme til at hænge bedre sammen, og det kan give ro i maven. Spar Nord arbejder hver dag med økonomi og budgetter, og de har fremlagt deres 3 bedste råd […]

Spar Nord giver 3 tips til et sundt budget
Af: Daniel Svendsen | Foto:

I en tid hvor priserne stiger, og inflationen raser, kan det være nødvendigt at give sin økonomi et eftersyn. Med et realistisk budget kan hverdagen komme til at hænge bedre sammen, og det kan give ro i maven.

Spar Nord arbejder hver dag med økonomi og budgetter, og de har fremlagt deres 3 bedste råd til, hvordan du får dit budget til at hænge sammen og fungere:

1. Lav en budgetkonto

Har du kun én konto? Så kan det være svært at bevare overblikket over dit forbrug og ikke mindst at spare op. Med en budgetkonto får du en konto, hvor du overføre et beløb hver måned til dine faste udgifter som for eksempel husleje og abonnementer.

2️. Tag højde for større udgifter

I løbet af året kan der være tunge poster, som for eksempel ferier, julegaver og fødselsdage. Derfor anbefaler vi, at du tager højde for dette i dit budget, så din økonomi bliver stabil – også selvom du har højere udgifter i nogle måneder.

3️. Få et ekstra betalingskort til mad

Har du tendens til at bruge (for) mange penge på mad og cafébesøg? Så kan du med fordel lave en særskilt konto med et tilhørende betalingskort, som du udelukkende bruger til for eksempel indkøb, take-away og cafébesøg. Det giver dig overblik over, hvor mange penge du brugt på mad – og du kan løbende justere til.

Hvis du føler, at du har brug for mere hjælp til dit budget, er de klar hos Spar Nord til at hjælpe dig. Du kan læse mere på deres hjemmeside.