Skip to main content
16. marts 2023

Stor tilslutning til nyt tegnefællesskab i Middelfart: – Kunsten kan samle os

Hos Middelfart Billedskole har de startet et nyt tegnefælleskab for alle: Urban Sketchers. I går invitererede de for første gang til fællestegning i Middelfart Kirke.

Stor tilslutning til nyt tegnefællesskab i Middelfart: - Kunsten kan samle os
Af: Daniel Svendsen | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

Hos Middelfart Billedskole har de startet et nyt tegnefælleskab for alle: Urban Sketchers. I går invitererede de for første gang til fællestegning i Middelfart Kirke.

På en regnvåd onsdag i marts, er gaderne i Middelfart centrum tomme. Butikkerne har dækket deres varer udenfor til, så de ikke bliver ødelagt af den forsatte regn og slud, der ikke ser ud til at vil give slip.

Men lidt længere nede af Algade er der liv. Bag kirkens store trædør gemmer der sig liv, kreativitet og fællesskab.

Den 15. marts er nemlig officielt Billedkunstens Dag, og det har Middelfart Billedskole naturligvis ikke glemt. Derfor har de inviteret til gratis event for alle tegneglade mennesker i byen. Som der står i invitationen på Facebook: ”Alle kan være med: Børn, unge og ældre uanset tegneerfaring.”

Og det har middelfarterne taget til sig. Kirken er fyldt op af 36 tegneglade mennesker, der spreder sig fra indskoling, til teenagere, voksne og ældre, flygtninge, mennesker med diagnoser og handicaps, familier og enlige.

– Det handler om at være sammen

Målet med eventet er at få flere borgere i byen til at gribe blyanten og blive en del af et nyt tegnefællesskab, fortæller leder for Middelfart Billedskole Maja-Sofie Dahl:

I stedet for bare at lave noget for os selv på Billedskolen i dag, ville vi gerne invitere alle, for at vise hvad vi kan sammen. Det handler om at være sammen og gå og kigge på det her smukke rum sammen.

Det nye tegnefællesskab har navnet Urban Sketchers Middelfart, og det er en del af en international bevægelse, hvor mennesker fra hele verden er sammen om at tegne lige netop der, hvor de er. Der er 300 byer i verden, der er en del af fællesskabet, og Middelfart er den tredje danske by.

Denne onsdag eftermiddag er første møde for tegnefællesskabet, men målet er, at gruppen skal udvide sig og mødes et nyt sted i Middelfart hver måned.

Koncentration og kreativitet

Men i dag foregår det i Middelfart Kirke. Med den store C.W. Eckerberg altertavle hængende over tegnerne, går de i fuld gang med at fange alverdens små detaljer rundt omkring i kirken.

Der er både undervisere og elever fra Billedskolen, men bænkene i kirken er også fyldt med deltagere, der ikke er tilknyttet Billedskolen. Det er både børn, unge, voksne og ældre, der i dag har trodset det omskiftelige vejr og begivet sig ned til kirken for at blive en del af tegnefællesskabet.

En af de ældre der er mødt op i dag, er Kirsten Marie Sand, der har givet sig i kast med at tegne døbefonden. Hun har ingen tilknytning til Billedskolen, men hun fik lyst til at komme i dag af flere grunde:

Børnene giver os så meget. Derfor er jeg kommet i dag. Men også for min egen skyld. Det er et godt initiativ, at man mødes og tegner sammen, og at det er et fællesskab i hele verden. Jeg har førhen tegnet, så da jeg så det her, tænkte jeg, at jeg hellere måtte holde det ved lige, fortæller Kirsten Marie Sand.

Længere nede i kirken ligger Siri fra 4. klasse på en af kirkebænkene og tegner endestolpen på kirkebænken. På gulvet foran hende sidder hendes klassekammerat Elizabeth, der er i fuld gang med at fange detaljerne på den store prædikestol. De er begge kommet i dag, fordi de elsker at tegne. De bliver hurtigt enige om, at det er sjovt at tegne i kirken, og de er også allerede ved deres tredje tegning, for som de siger – der er så mange forskellige ting, man kan tegne herinde.

Som eftermiddagen går, og tegningerne bliver flere og flere, reflekterer leder af Billedskolen Maja-Sofie Dahl over dagenes arrangement:

Vi lever i en tid, hvor vi kæmper med inflation, og det her tilbud er tilgængeligt for alle, uden at det koster noget. Det her kreative fællesskab er for alle, og det er så vigtigt, at kunsten kan samle os.

Hvis man vil læse mere om tegnefællesskabet, har de en facebookside, hvor man kan blive medlem. Så er det muligt at følge med i, hvornår det næste tegnearrangement afholdes: Find facebook siden her.

En række af de tegninger, der blev tegnet i Middelfart Kirke.