Skip to main content
14. november 2023

T. Hansen Gruppen vinder varemærkekonflikt over amerikansk cykelgigant

T. Hansen Gruppen, der har hovedsæde i Middelfart, har netop vundet en sag i Højesteret om påstået varemærkekrænkelse. Sagsanlægget blev indledt i 2018, og det blev fremført af den amerikanske cykelgigant, Trek Bicycle Cooperation.

Af: Budde Schou | Foto: Budde Schou
Pressemeddelelse

Efter seks års juridisk strid har T. Hansen Gruppen A/S, der har 84 butikker i Danmark, netop vundet en sag i Højesteret. Sagen startede tilbage i 2018, hvor amerikanske Trek Bicycle Cooperation lagde sag an mod T. Hansen Gruppen med baggrund i en påstået varemærkekrænkelse relateret til betegnelserne OUTTREK og OUTREK TECHNOLOGY.

Sagen er siden start blev ført af Partner, Advokat(H) Janne Glæsel, Nyborg & Rørdam Advokatfirma P/S i samarbejde med Birgitte Waagepetersen fra et af Danmarks ældste patent- og varemærkebureauer, Budde Schou A/S.

Vi er naturligvis glade for, at vores klient efter så mange år nu endelig har fået rettens ord for, at de ikke har foretaget den påståede varemærkekrænkelse, siger Birgitte Waagepetersen, der er Trademark Attorney i Budde Schou.

Sejr i alle tre instanser

Med Højesterets afgørelse har T. Hansen Gruppen nu vundet sagen i alle tre instanser:

1. I Sø- og Handelsretten på grundlag af at Trek har udvist retsfortabende passivitet.
2. I Østre Landsret på baggrund af manglende forvekslelighed mellem varemærkerne OUTTREK og OUTREK TECHNOLOGY (fig.) og TREK.
3. Højesteret har nu stadfæstet Østre Landsrets dom.

En yderligere analyse af dommen vil snarligt kunne findes på www.buddeshou.dk

Fakta:

Budde Schou A/S er et af Danmarks ældste patent- og varemærkebureauer helt tilbage til 1901. Med omkring 30 ansatte er virksomheden samtidig et af Danmarks største full-service IP-firmaer med omfattende ekspertise inden for alle aspekter af immaterielle rettigheder. www.buddeschou.dk