Skip to main content
19. januar 2023

To sparekasser gør klar til at blive én

Bestyrelserne i Fanø Sparekasse og Middelfart Sparekasse har indgået en sammenlægningsaftale, som de to sparekassers repræsentantskaber skal forholde sig til på ekstraordinære repræsentantskabsmøder torsdag den 9. februar.

To sparekasser gør klar til at blive én
Af: Daniel Svendsen | Foto:

ANNONCØRBETALT INDHOLD

To gamle sparekasser gør klar til at blive til én. Bestyrelserne i Fanø Sparekasse og Middelfart Sparekasse har indgået en sammenlægningsaftale, som de to sparekassers repræsentantskaber skal forholde sig til på ekstraordinære repræsentantskabsmøder torsdag den 9. februar.

Aftalen betyder, at kunder og medarbejdere i Fanø Sparekasse overgår til at være kunder i Middelfart Sparekasse. Det drejer sig om otte medarbejdere og ca. 3.200 kunder. Til sammenligning er de i dag ca. 380 kolleger og 95.000 kunder i Middelfart Sparekasse.

På Middefart Sparekasses hjemmeside fortæller sparekassens bestyrelsesformand, Flemming B. Nielsen, at han håber, at aftalen bliver godkendt af de to repræsentantskaber.

Vi er landets tredjestørste sparekasse, og vi er klar, når mindre sparekasser ønsker at blive en del af Middelfart Sparekasse. Fanø Sparekasse er en veldrevet sparekasse, og da Fanø i forvejen er en del af vores markedsområde via vores afdeling i  Esbjerg, så gør det bare en sammenlægning endnu mere oplagt, fortæller han.

De to sparekasser har besluttet, at Fanø Sparekasse får to pladser i Middelfart Sparekasses repræsentantskab frem til næste repræsentantskabsvalg i 2025. Afdelingen på Fanø drives videre som en del af Middelfart Sparekasses afdeling i Esbjerg med afdelingsdirektør Henrik Toverud Stokkebæk som leder.

Det betyder det for dig
Sammenlægningen vil ikke få nogen betydning for eksisterende kunder i Middelfart Sparekasse. Hvis der er enkelte kunder i de to sparekasser med ens kontonumre, så skal disse dog ændres. Det vil du høre nærmere om, hvis det har nogen betydning for dig.

Og så kan du selvfølgelig også møde Middelfart Sparekasse på Fanø fremover – selv om de bevarer skiltet over døren til afdelingen på Fanø. Den har heddet Fanø Sparekasse siden 1869 og af respekt for historien, så bevares navnet Fanø Sparekasse på bygningen.

Hvis de to repræsentantskaber godkender sammenlægningsaftalen, så skal den også godkendes af Finanstilsynet, før aftalen er endelig.