Skip to main content
28. september 2023

Travlhed hos lokalt mediebureau: Kunder hackes som aldrig før

Er du en af dem, der for nyligt har modtaget en mistænkelig besked fra Meta omkring din Facebookprofil eller Facebookside? Eller er dine sociale medier blevet hacket? Så er du langt fra den eneste – og det kan mediebureauet BEST OF Online.dk nikke genkendende til.

Af: Isabella Ravn | Foto: Pexels

Du har måske hørt begreberne to-trins-godkendelse eller to-faktor-godkendelse nævnt i forbindelse med sociale medier, men har du forholdt dig til dem? Meget tyder på, at det kan være en rigtig god idé.

Hos full-service mediebureauet BEST OF Online.dk, der holder til hos The Platform, beskæftiger de sig med alt fra hjemmesider og SEO til annoncering på Google og sociale medier. Og især sidstnævnte har skabt frustrationer hos flere af bureauets kunder.

Et stigende antal har nemlig enten fået deres private Facebookprofil hacket eller deres virksomhedssider. Og specialisterne hos BEST OF Online.dk bliver sat godt og grundigt på overarbejde, når de arbejder for at komme hackerne til livs og genvinde adgang til de mistede sider eller profiler på Facebook.

Det er virkelig svært at få de hackede sider og profiler igen, og flere af vores kunder har mistet tusinder af kroner, når hackerne får adgang til deres annoncekonti. Så vores råd er helt sikkert, at man får opsat så meget sikkerhed som muligt, og at man undgår at trykke på links fra “Meta” eller “Facebook”, medmindre man er 100 % sikker på, at beskeden eller mailen kommer fra den angivne afsender. Og hvis man er i tvivl, skal man endelig tage fat i os – for der er rigtig mange overbevisende hackerbeskeder i omløb lige for tiden, fortæller ejer af mediebureauet BEST OF Online.dk Dorte Søfeldt.

Vigtige tips til at undgå at blive hacket

Er du nervøs for, om din private profil eller virksomhedsside kunne blive hacket? Så læs BEST OF Online.dks bedste sikkerhedstips her:

 1. Stærk adgangskode: Husk at bruge en unik og stærk adgangskode, der kombinerer store og små bogstaver, tal og specialtegn. Undgå lette adgangskoder som “123456” eller “password”, som nemt kan gættes. Og husk at skifte din adgangskode regelmæssigt.
 2. Aktivér to-faktor-godkendelse: Det har aldrig været vigtigere end nu at aktivere to-faktor-godkendelse på din Facebook-konto. Dette giver et ekstra beskyttelseslag ved at kræve, at du indtaster en engangskode, der sendes til din mobiltelefon, udover din adgangskode. Eller at du skal bekræfte hvert login, der foretages på et nyt device.
 3. Pas på phishing-mails og phishing-beskeder: Der er rigtig mange phishing-mails og beskeder fra Meta og Facebook i omløb lige nu. Mange mails og beskeder fortæller, at din virksomhedsside eller annoncekonto lukkes ned, da du ikke har overholdt Facebooksannonceringspolitik. Men fald i ikke fælden, og vær forsigtig med at klikke på links eller åbne vedhæftede filer i mistænkelige e-mails eller beskeder. Spørg endelig en, der kender hackernes metoder, hvis du er i tvivl, eller lad vær at trykke på noget for at være på den sikre side.
 4. Beskyt din computer og mobil: Sørg for, at din computer og mobil altid er opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer og antivirussoftware. Brug også kun pålidelige browsere og mobilapps til at få adgang til Facebook.
 5. Vær opmærksom på dine privatlivsindstillinger på din profil: Gennemgå og tilpas dine Facebook-privatlivsindstillinger regelmæssigt. Kontroller, hvem der kan se dine opslag, og vær forsigtig med at dele personlige oplysninger offentligt. Undgå også at acceptere venneanmodninger fra ukendte personer.
Herunder kan du se to eksempler på, hvordan hackernes beskeder eller mails kan se ud.

Fakta:

Sådan opsætter du to-faktor-godkendelse på din Facebook-konto:

 • Log ind på din Facebook-konto: Åbn din Facebook-app eller gå til Facebooks websted og log ind på din konto med din e-mail-adresse og adgangskode.
 • Gå til Indstillinger: Klik på det lille nedadgående pil øverst til højre på skærmen (på webstedet) og vælg “Indstillinger og privatliv” og derefter “Indstillinger”.
 • Sikkerhed og login: I venstre sidepanel skal du klikke på “Sikkerhed og login”.
 • To-faktor-godkendelse: Rul ned til sektionen “To-faktor-godkendelse” og klik på “Rediger” ved siden af “Brug to-faktor-godkendelse”.
 • Valg af metode: Facebook giver dig flere muligheder for at indstille to-faktor-godkendelse. Du kan enten bruge en godkendelsesapp som f.eks. Authy eller Google Authenticator eller vælge at modtage godkendelseskoder via tekstbeskeder eller e-mail. Vælg den metode, du foretrækker.
 • Følg instruktionerne: Følg vejledningen for den valgte metode. Hvis du f.eks. bruger en godkendelsesapp, skal du scanne QR-koden eller indtaste den hemmelige nøgle i appen. Hvis du vælger tekstbeskeder eller e-mail, skal du indtaste den kode, du modtager.
 • Bekræft godkendelse: Når du har indtastet koden korrekt, vil Facebook bede dig om at bekræfte, at du har opsat to-faktor-godkendelse. Dette kan indebære, at du skal indtaste din adgangskode igen.