Skip to main content
25. april 2023

Ugens allergitip: Mindsk reaktionerne fra din pollenallergi med disse råd

Har du allergi overfor birke- bynke-, elme eller græspollen? Så følg disse syv effektive råd, der mindsker dine allergisymptomer, så du kan hygge dig i solen. 

Ugens allergitip: Mindsk reaktionerne fra din pollenallergi med disse råd
Af: Daniel Svendsen | Foto:
Annoncørbetalt Indhold

Birkenpollen topper omkring topper omkring 1. maj, hvorimod græspollen topper omkring Sankt Hans, og andre pollentyper kan genere dig både tidligere på foråret og helt hen til sensommeren.  

Men det betyder ikke, at du skal holde dig indendøre, for med disse syv råd, kan du nyde sol og varme, samtidig med at du holder dine allergiske reaktioner nede. 

Syv råd mod pollenallergi til når du opholder dig udenfor 
  1. Brug solbriller, når du er ude: Solbriller forhindrer til en vis grad pollen i øjnene.
  2. Lav havearbejde om morgenen og aftenen: Der er mindre pollen i luften om morgenen og om aftenen – og flest pollen i udeluften midt på dagen.
  3. Brug handsker, når du ordner haven: Så får du ikke pollen på hænderne, som du risikerer at gnide i øjnene eller næsen.
  4. Få andre til at slå græs og klippe hæk, hvis du har allergi overfor græspollen: Når græsset bliver klippet, bliver der hvirvlet pollen op i luften. Og hækken samler en masse pollen, der bliver hvirvlet op, når du klipper hæk.
  5. Hold græsplænen kort, hvis du har allergi overfor græspollen: På den måde kan du undgå, at græsset blomstrer. 
  6. Undgå prydgræsser i haven: Folk med allergi overfor græspollen reagerer normalt på pollen fra alle typer af græs – også korn, bambus, marehalm og elefantgræsser.
  7. Brug en pollenmaske i højsæsonen: Hvis dine reaktioner stadig er slemme, og du befinder dig et sted med meget pollen, kan du anskaffe dig en pollenmaske.

Alle tips til at mindske symptomer på pollenallergi er samlet i e-bogen “Pollenallergi og Høfeber”. Køb bogen her.