Skip to main content
21. april 2023

Ugens allergitip: Tro ikke på myter om allergi overfor dyr

Flere hunde bliver markedsført som allergivenlige, og mange tror, at en kat er ok, selvom man har allergi overfor dem – bare de ikke er i sengen. Men det er sejlivede myter. 

Ugens allergitip: Tro ikke på myter om allergi overfor dyr
Af: Daniel Svendsen | Foto:
Annoncørbetalt Indhold

Denne uges allergitip handler om netop allergi overfor dyr, og her afliver vi to myter, som særligt lever godt blandt ikke-allergikere.  

MYTE 1: Hårløse hunde giver ikke allergi.

FALSK: Allergener – det som giver allergikeren symptomer – sidder også i dyrets spyt, urin, hudskæl/pels og blod. 

Der findes derfor ingen ’allergifrie’ kæledyr – hverken de hårløse hunde eller bomuldshundene – men nogle kæledyr afgiver færre allergener end andre. 

MYTE 2: Kat er OK – bare den ikke sover i sengen.

FALSK: Hvis du har allergi over for katte, så hedder det nul kat. Katteallergener svæver længe i luften, spreder sig over hele boligen og sidder f.eks. fast på vægge og lofter. Der er faktisk målt katteallergener i en bolig hele 3-4 år efter, at katten var flyttet ud. 

Heldigvis er katte- og hundeallergener ikke det samme. Så hvis man ikke kan tåle kat, kan man måske tåle hund – og omvendt. 

Allergi overfor kat eller hund viser sig som løbende øjne og næse samt hoste og vejrtrækningsbesvær. 

Nogle allergikere oplever dog, at de nogle dage godt kan tåle at hilse på og kæle med naboens hund, mens andre dage får de symptomer blot ved at sidde i en bil, hvor der tidligere på dagen har været en hund. 

Det handler om, hvornår ens ’bæger er fyldt’, så at sige. 

Køb Bogen om Allergi her