Skip to main content
30. maj 2024

Vi glemmer solcremen trods voldsom stigning af hudkræft

I de senere år er antallet af danskere, der diagnosticeres med hudkræft, steget markant. Alligevel vælger mange stadig at undlade at bruge solcreme i sommervarmen. Det fremgår af en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige.

Af: Isabella Fuglsang | Foto: Pexels

Husker du altid at smøre dig ind i solcreme om sommeren? Og har du styr på, hvornår UV-indekset er for højt til at opholde sig udenfor uden solcreme?

Nye tal viser, at mere end hver fjerde dansker vælger at undlade solbeskyttelse om sommeren i Danmark, mens hver tredje kun påfører solcreme én gang dagligt, når temperaturen er høj.

Det bekymrer Mette Glad, der er fagchef i Sundhed hos Gjensidige, som i en ny pressemeddelelse, påpeger, at det kan få store konsekvenser. Hun fortæller nemlig, at der ifølge Kræftens Bekæmpelse er sket en stigning i antallet af danskere med hudkræft på 116 procent over de sidste ni år.

UV over 3 og skyet vejr

Mette påpeger desuden, at hvis vi skal have knækket kurven for antallet af danskere, der rammes af hudkræft, er det vigtigt, at vi husker at smøre os ind, uanset om vi er på ferie sydpå, eller vi opholder os i solen i Danmark.

I maj måned har UV-indekset allerede været over 3 adskillige gange, og det er her, at Kræftens Bekæmpelse mener, at man bør beskytte sig med solcreme.

Det er dog ikke kun under den bagende forårs- og sommersol, at det er vigtigt at bruge solcreme og beskytte sig mod solen. Selv på overskyede dage er man udsat for solens skadelige stråler. Alligevel svarer næsten hver anden i YouGovs undersøgelse for Gjensidige, at de ikke bruger solcreme, når det er overskyet.

Se flere svar fra undersøgelsen her.

Fakta:

NordiskGuld tilbyder at købe smykker, guld og sølv til nogle af markedets højeste priser og med gennemsigtighed online. Ud over online handel har virksomheden fysiske butikker i Aarhus og København. NordiskGuld ejes og drives af Nofipa AS. Læs mere på www.nordiskguld.dk