Skip to main content
5. april 2024

Vil du på sommerkursus? Lokal højskole tilbyder kurser for både de kreative, musikalske og handy

Vil du lære, hvordan man bygger bæredygtigt, eller vil du gerne blive bedre til at male? Nu har du muligheden på Brenderup Højskole.

Af: Andreas Hjort | Foto: Unsplash

Den nordvestfynske højskole, Brenderup Højskole har siden grundlæggelsen i 1986 haft et fokus på fred. I dag er det gennem et fokus på det internationale kulturmøde gennem debat, kunst og musik og med et mål om en bæredygtig fremtid. Det er en globalt orienteret højskole, som har elever fra hele verden.

Højskolen tilbyder også en række kursusophold, typisk af en uges varighed. Disse kurser henvender sig til dem, der ønsker at udforske deres interesser, prøve nye udfordringer og møde nye mennesker. Uanset hvilket kursus du vælger, er du garanteret en uge fyldt med godt selskab, nye oplevelser, sang og musik, lækker mad og hyggeligt samvær.

Kurserne er populære, og nogle er allerede udsolgte, men der er stadig ledige pladser på visse kurser, som alle finder sted fra den 21. til den 27. juli. Her får du en oversigt over dem.

Bæredygtigt byggeri

Ønsker du at blive mere fortrolig med værktøj eller er du interesseret i fremtidens bæredygtige byggemetoder? Så er dette kursus perfekt til dig.

Kurset kombinerer teori og praksis, hvor du lærer at arbejde med træ, ler, tegl og kalk til konstruktion. Der lægges vægt på naturlige byggematerialer, der har været anvendt i årtusinder, samt traditionelle håndværksteknikker og deres relevans for moderne byggeri.

Ingen forudsætninger er nødvendige, så uanset om du er professionel eller aldrig har rørt et værktøj før, er du velkommen.

Flamenco

Dette kursus udforsker dybden af flamencokulturen gennem undervisning i dans, guitar og sang. Du vil få indblik i flamencoens mange følelsesmæssige udtryk, herunder passion, smerte, glæde, kærlighed og munterhed. Der er fem undervisere, som alle er eksperter med mange års erfaring i flamencoens mange verdener.

Kurset tilbyder undervisning på forskellige niveauer, så både nybegyndere og eksperter kan deltage.

Malekursus

I malerkurset kommer du til at tilbringe en uge i kreativitetens ånd. Hvis du har en masse malergrej liggende, som du aldrig har fået brugt, er dette din chance! Dette kursus ledes af højskolens kunst og keramik underviser Lene Weigelt. Hun vil tage dig med ud i naturen og inspirere dig til at male efter historier, rytmer, natur og meget mere.

Du vil blive præsenteret for forskellige teknikker til at komme i gang med dit billede. Der vil blive malet med akryl, vandfarve og kul.

Læs mere om de forskellige kurser på Brenderup Højskole her.