Skip to main content
15. august 2023

Cykelløbet Tour of Scandinavia kommer til Middelfart

De største kvindelige cykelstjerner kommer til august til Middelfart, når en etape af cykelløbet Tour of Scandinavia får start i Middelfart.

Cykelløbet Tour of Scandinavia kommer til Middelfart
Af: Daniel Svendsen | Foto:
Pressemeddelelse fra Middelfart Kommune

Rytterne lægger ud på havnen i Middelfart, inden de cykler til Strib, tilbage gennem Middelfart og over Den Gamle Lillebæltsbro.

Tour of Scandinavia er den eneste afdeling af UCI’s World Tour i Norden. Der er ingen tvivl om, at tilskuere langs ruterne får fest og farver og mulighed for igen at opleve cykelsportens bedste atleter ligesom ved både sidste års udgave og ved Tour de France-starten.

Blandt deltagerne er danske Cecilie Uttrup Ludwig, som til sommer får mulighed for at genvinde Tour of Scandinavia og denne gang på hjemmebane. Igen i år køres løbet med etaper i Norge og Danmark. Hvor det sidste år var første etape, der kørte på dansk asfalt, bliver det i år i stedet de to sidste etaper. Det betyder, at vinderen af løbets anden udgave skal findes i Danmark.

Det er den afsluttende etape af Tour of Scandinavia, der begynder i Middelfart. Byen er fast vært for Fyen Rundt, og så sent som i 2020 var byen tillige vært for de danske mesterskaber i landevejscykling.

Efter en lille rundtur i kommunen, hvor bl.a. byen Strib besøges, kører feltet over Den Gamle Lillebæltsbro, og snart er de fremme ved etapens første bakkespurt på Nr. Stenderupvej lige ud for Birkemose Golfklub.

Med Tour of Scandinavia får vi i Middelfart besøg af et cykelløb på højeste niveau, og dermed verdenstoppen inden for cykling. Løbet er et fantastisk udstillingsvindue, der giver os mulighed for at vise Middelfart frem for omverdenen. Samtidig bliver starten af den afsluttende etape en spændende sportsoplevelse, hvor borgere og gæster kan opleve verdensstjerner på nært hold. Vi glæder os rigtig meget til at opleve Tour of Scandinavia i Middelfart, siger borgmester Johannes Lundsfryd.

Det er søndag den 27. august, at Middelfart byder 15 stjernespækkede pro-tour hold med kvindelige cykelryttere samt tv-seere fra en lang række lande velkommen.

Femte og sidste etape af Tour of Scandinavia starter nemlig i Havnegade om formiddagen, og du kan tage del i den store cykelfest, som finder sted langs ruten før, under og efter, at rytterne kører fra Middelfart til Røjle og Strib og tilbage til Middelfart, inden de cykler over Den Gamle Lillebæltsbro.