Skip to main content
31. maj 2023

Ugens allergitip: Nedbring mængden af pollen indendørs

Tidligere har vi givet tips til, hvordan du mindsker dine pollensymptomer, når du opholder dig udenfor. Men vidste du, at du – og dit vasketøj – er med til at tage pollen med ind i hjemmet? 

Ugens allergitip: Nedbring mængden af pollen indendørs
Af: Daniel Svendsen | Foto:
Annoncørbetalt Indhold

Begræns havearbejdet til morgen og aften, hold græsset kort, brug solbriller og i værste fald en pollenmaske. Det er bare nogle af de tips, der hjælper på at holde dine allergiske reaktioner nede, når du befinder dig udendørs i sommervarmen. Læs alle rådene her.

Har du dog stadig symptomer, selvom du følger rådene udendørs? Så skal du måske være mere opmærksom på ikke at tage den generende pollen med indenfor.  

Syv råd til, hvordan du mindsker mængden af pollen i dit hjem: 
  1. Luft ud tidligt om morgenen og sent om aftenen, hvor der er færrest pollen i udeluften.
  2. Hold så vidt muligt døre og vinduer lukkede midt på dagen – især på dage med højt pollental. Midt på dagen er der nemlig flest pollen i udeluften.
  3. Tør ikke tøj udenfor, men brug din tørretumbler. Det gælder især dit sengetøj, da pollen sætter sig på vasketøjet på tørresnoren, som du herefter tager med ind i din bolig – og i din seng, hvor du indånder dem.
  4. Vask dit hår om aftenen, så du vasker pollen ud af håret. Hermed undgår du pollen på din hovedpude, som kan risikere at genere dine øjne, næse og lunger.
  5. Gør grundigt rent en gang om ugen. Det fjerner pollen i støvet i din bolig.
  6. Overvej at få et pollenfilter på ventilationsanlægget. Det begrænser mængden af pollen i dit hjem.
  7. Tag ikke forårsgrene med ind i din bolig, da det ofte indeholder pollen.

Læs mere i Bogen om Allergi eller i e-bogen Pollenallergi og Høfeber.