Skip to main content
8. maj 2023

12,5 tons sten skal bringe flere ørreder til Harndrup Fjellerup Å

Snart vil det pible frem med nyt liv i form af vilde ørreder i Harndrup Fjellerup Å. Det sørger et helt læs af skjulesten for.

12
Af: Daniel Svendsen | Foto:

Snart vil det pible frem med nyt liv i Harndrup Fjellerup Å. Det sørger et helt læs af skjulesten for. 

Når ørreder gyder, så gør de det helst i skjul bag en sten eller lignende, så deres yngel kan vokse op i beskyttede omgivelser. Derfor var 11 mand stærk i slutningen af april ude med trillebørere og gummistøvler for at smide hele 12,5 tons skjulesten ud i Harndrup Fjellerup Å.  

Formålet med projektet er at højne åens økologiske miljø, herunder at få endnu flere vilde ørreder under vandoverfladen. For 6-7 år siden blev der lagt gydegrus ud i vandløbet, og det har haft en positiv effekt, men skjulestenene skal sætte prikken over I’et og gøre forholdene endnu bedre for både ørredyngel, men også andre fisk og smådyr.  

Vends Sportsfiskerforening og Den Fynske Grusbande stod for at lægge grus og sten ud efter tilladelse fra Middelfart Kommune. Med håndkraft blev skjulestenene smidt ud med jævne mellemrum, og derfra sørger vandløbet selv for at fordele stenene naturligt på bunden.