Skip to main content
23. april 2024

Nyt podcastafsnit: Melfarhus – Passion for hjemstavnen og den lokale historie

I det nyeste afsnit i Wecademys podcastserie Indsigt med Udsigt kan du høre om familietrioen bag Melfarhus, der renoverer og udlejer bygninger i Middelfarts gamle bydel.

Af: Nete Hjort Ploug | Foto: Wecademy

I dette afsnit af Wecademys podcastserie kan du høre om de tre ildsjæle bag Melfarhus, der alle brænder for Middelfart og det lokale liv i byen.

Firmaet er familieejet og består af far, Per Jørgensen, datter, Pernille Povlsen, og svigersønnen, Simon Povlsen. 

At værne om Middelfarts bygningshistorie 

Rundt omkring skyder nybyggede boliger op i rivende hast og erstatter gamle bygninger. Denne udvikling ønsker Melfarhus ikke at være en del af. Ejerne har en fælles passion om at bevare de oprindelige byggerier med respekt for deres historier.

Hvor mange andre ikke tør, springer trioen ud i renovering og restaurering af ældre bygninger. De mener, at det er det rigtige at værne om lokalhistorien frem for at bygge nyt, som ikke passer ind i bydelen.

Renoveringerne foregår altid med detalje og kvalitet for øje. Derfor er det heller ikke den billigste løsning, de vælger, men den rigtige løsning, siger de. 

Brænder for det lokale 

De har alle tre boet det meste af deres liv i Middelfart, og har en stor kærlighed til byen og det lokale liv. De har et ønske om, at Melfarhus skal være en vigtig rolle i Middelfarts udvikling ved at passe på den by, de er vokset op i. De ønsker at give de gode muligheder videre til de næste generationer ved at vedligeholde byen, så historien ikke forsvinder.

Naturligt har de interesse i boligområdet, men ønsker også at bidrage på andre områder, så der kan ske mere for byen, byens borgere og erhvervsliv. De arbejder ud fra et værdisæt om, at hvis man kan noget, så skal man gøre noget. 

De håber for fremtiden at se foreningslivet blomstre, erhvervslivet vækste og ungdomsfællesskaber dannes.

Lyt til de mange spændende syn på byggeri, udvikling og lokalhistorie i podcastafsnittet på SpotifyApple eller der, hvor du normalt lytter til dine podcasts. Du kan også se hele podcastsamtalen på YouTube.

I afsnittet kan du også høre om Pers rejse med 5E Byg, Middelfart Boldklub og hans syn på, hvordan man driver en virksomhed succesfuldt.  

Kom tættere på menneskerne, der former Middelfart

Podcastserien Indsigt med Udsigt handler om lokale ildsjæle og vigtige aktører, der har været med til at forme Middelfart. Det aktuelle afsnit indgår i tredje sæson af podcastserien, og du kan finde alle de tidligere afsnit på din foretrukne podcastplatform.

Senest har du blandt andet kunne blive klogere på livsnyderen Brian Vangsted, der har skiftet direktørposten hos virksomheden LIP ud med ture til Antarktis.

Du kan læse mere om, hvorfor virksomheder med fordel kan benytte sig af podcastmediet som kommunikationsform, og hvordan Wecademy kan hjælpe din virksomhed med at producere professionelle podcasts: Skab værdi for dine kunder med en podcast – Wecademy hjælper dig hele vejen.