Skip to main content
24. november 2022

Er din bil klar til vinter og frostglatte veje?

Kulden har ramt Danmark, og det betyder, at temperaturen falder og vejrforholdene ændrer sig. Derfor er det også tid til at få bilen gjort klar til vintermånederne, så du kan køre vinteren sikkert i møde. Mekanikeren i Middelfart står klar til at assistere dig med dette, og de skifter både til vinterdæk samt tjekker dit […]

Er din bil klar til vinter og frostglatte veje?
Af: Daniel Svendsen | Foto:

Kulden har ramt Danmark, og det betyder, at temperaturen falder og vejrforholdene ændrer sig. Derfor er det også tid til at få bilen gjort klar til vintermånederne, så du kan køre vinteren sikkert i møde. Mekanikeren i Middelfart står klar til at assistere dig med dette, og de skifter både til vinterdæk samt tjekker dit bilbatteri.

Vidste du for eksempel, at korte køreture slider på dit bilbatteri og mindsker dets ladeevne på sigt? Dette skyldes, at batteriet ikke kan nå at oplade tilstrækkeligt på en kort køretur. Det er især i de kolde vintermåneder, at det er nødvendigt at være ekstra opmærksom på dette problem. Det kræver nemlig meget af batteriet at starte fra kold motor, og ved hård frost kan det miste op mod halvdelen af sin kapacitet – eller endda helt give op. Derfor er det også en god idé at være forudseende og få tjekket dit bils batteri, inden det er for sent.

Det samme gælder for dine bildæk, når temperaturen og vejrforholdene ændrer sig. Med vinterdæk sikrer du din bil et bedre vejgreb i både vådt og koldt føre, og du opnår generelt en bedre køresikkerhed i vinterlige vejrforhold.

Hos Mekanikeren er din bil i trygge hænder, og de sørger for, at du kan komme trygt igennem vinteren. Du kan læse mere om de forskellige ydelser, og booke tid til både dækskifte og eftersyn her.