Skip to main content
20. januar 2023

Godt nyt: Lægevagten genopstår i Middelfart

Efter lange forhandlinger mellem PLO og Region Syddanmark er der nået enighed om en ny aftale, der bringer lægevagten tilbage i Middelfart.

Godt nyt: Lægevagten genopstår i Middelfart
Af: Daniel Svendsen | Foto:

Efter lange forhandlinger mellem de praktiserende lægers forening, PLO og Region Syddanmark er der nu endelig nået enighed om en ny aftale, der blandt andet bringer lægevagten tilbage i Middelfart.

Siden corona-pandemiens udbrud i foråret 2020 har fem af de fynske lægevagtsadresser været lukket. Det gælder for Rudkøbing, Faaborg, Assens, Middelfart og Ringe.

Men nu er der håb forude, for hele fire af lægevagterne åbner på ny i løbet af det næste års tid. PLO og Region Syddanmark har nemlig d. 19. januar underskrevet en aftale, der sikrer, at mange flere fynboere får hurtigere til lægen udenfor almindelige åbningstider.

Nye tiltag og bedre vilkår

En af årsagerne til, at PLO har været imod genåbningen af de mange lægevagter, er, at det er svært at skaffe læger til bemanding, og at der derfor ville kunne sikres en bedre lægefaglig service på færre, centrale steder.

Forhandlingerne har dog ført til et kompromis, der fritager de praktiserende læger for lægevagtstjansen mellem kl. 23 og 8, ligesom lægerne fremover skal have assistance fra en sygeplejerske.

Af andre tiltag kan nævnes, at der i højere grad skal gøres brug af videokonsultationer, og at opkald til lægevagten skal deles op efter alvorsgrad.

I alt vil Region Syddanmark fremover have 16 lægevagtskonsultationer, og syv af dem vil altså være placeret på Fyn. Lægevagten i Ringe er det eneste sted på Fyn, der ikke genåbnes.