Skip to main content
7. februar 2023

Tour de fastelavnsboller: Her er de bedste fastelavnsboller i Middelfart

Fastelavnssæsonen er lige om hjørnet, og i den anledning har LokalNyt Middelfart besøgt en række steder i byen for at smage på deres fastelavnsboller.

Tour de fastelavnsboller: Her er de bedste fastelavnsboller i Middelfart
Af: Daniel Svendsen | Foto:

Fastelavn er mit navn, og boller har vi været ude at smage. Fastelavnssæsonen er lige om hjørnet, og i den anledning har vi hos LokalNyt Middelfart besøgt en række steder i byen, som alle byder på et stort udvalg af fastelavnsboller.

Om du er til den søde med vanilje eller den mere friske med bær, så imødekommer vi her dine ønsker. Vi har besøgt fire forskellige steder i Middelfart, og du får her vores strore guide til deres udvalg af fastelavnsboller.

Bedømmelsen lægger vægt på udseende og smag på en score fra 1-5. Vi har valgt at smage to varianter fra hvert sted, som ekspedienten på stedet har anbefalet. Dermed er det meget forskellige fastelavnsboller, så du rigtig kan blive inspireret – uanset om du er til de søde, de friske eller de anderledes.

Kvickly 

Prisen er 28 kr pr. stk. 2 for 50 kr. 

Kvickly tilbyder fire forskellige smagsvarianter: jordbær, hindbær, nougat, creme. Vi har valgt at smage jordbær og creme.

Jordbær
Deres jordbærvariant består af jordbærsyltetøj, creme og flødeskum med jordbærsmag i. Den er toppet med jordbærglasur og hvid chokolade.

Udseendemæssigt er den meget traditionel, og det samme gælder for smagsoplevelsen.

Creme
Fastelavnsbollen med creme består helt klassisk af et fyld med vaniljecreme omkranset af flødeskum. På toppen er den pyntet med chokoladeglasur og guldstøv. Smagsoplevelsen er meget klassisk, og som man forventer med en klasissk fastelavnsbolle med creme.

Så hvis man gerne vil have banebrydende fastelavnsbolle, der kan gøre sig bemærket på Instagram, er Kvickly måske ikke lige stedet, men hvis man leder efter en traditionel fastelavnsbolle, så er det.

Du finder Kvickly på Østergade 18, 5500 Middelfart.

 

Kring Chokolade

Prisen er 32 kr. pr. stk.

Kring chokolade tilbyder fire smagsvarianter: blåbær, jordbær, karamel og hyben.

Kring er en lille og hyggelig butik i sig selv, og som man siger “lidt, men godt” afspejles i deres fastelavnsboller og deres butik. De er nemlig de mindste i forhold til de resterende steder, vi har på listen.

For at få lidt insider viden har vi spurgt ekspedienten, hvad hun kan anbefale. Vi havde selv et godt øje til den med hyben, da det er en smagsvariant, man ikke finder mange steder. Ekspedienten kom med svaret karamel og hyben. Derfor vælger vi at gå med disse to.

Karamel
Karamel er blevet en meget populær ting, og det kan man jo godt forstå. Karamelvarianten falder også i rigtig god jord ved os. Udseendemæssigt er den pyntet med flødeskum og karamel på toppen, og det giver en god indikation af, hvilken smag du skal til at spise.

Karamellen er virkelig lækker, og den smager af rigtig karamel og ikke syntetisk på nogen måde. Udover karamel er fastelavnsbollen fyldt med flødeskum og creme, hvilket kun gør oplevelsen bedre.

Hyben
Så begiver vi os videre til den med hyben. En smagsvariant som vi ikke har set andre steder på vores Tour de Fastelavnsboller. Hybenvarianten når ikke op på niveau med den med karamel, men hvis du er til et klassisk frugtvalg, så er den et virkelig godt bud. Den er nemlig dejlig frisk i smagen, og ikke så tung som nogen af de andre.

Du finder Kring Chokolade på Algade 58, 5500 Middelfart. 

Lagkagehuset 

Prisen er 29,95 kr. pr. stk. 4 stk. for 105,00 kr.

Lagkagehuset tilbyder fem varianter: hindbærballade (vegansk), hindbær & Sarah Bernhardt mousse, mokka & saltkaramel, blåbær & nougat, vaniljecreme. Vi har valgt at smage én hindbærballade og én med vaniljecreme.

Hindbærballade
Kalder alle veganere. Lagkagehuset er kommet ud med deres veganske svar på en fastelavnsbolle kaldet hindbærballade.

Vi har udvalgt denne til at være den mest insta worthy fastelavnsbolle ud af dem alle. De tørrede kornblomster og det lyserøde skum giver topkarakter på udseendet. Smagen er rigtig fin, og man kan på ingen måde smage, at den er vegansk. Den efterlader dog en lidt fedtet følelse i munden, hvilket trækker lidt ned. Men skummen er rigtig lækker i konsistensen. Fik vi sagt, at den er vegansk?

Vaniljecreme
Videre hopper vi til den helt klassiske – nemlig en fastelavnsbolle med vaniljecreme. Kan den hamle op med udseendet på den veganske? Nej, men den her et meget klassisk udtryk med lidt flormelis på toppen sammen med flødeskum og hvid chokolade. Cremen rammer lige præcis, hvor den skal, og det er jo vigtigt, når det er hovedelementet i fastelavnsbollen.

Så en tur forbi Lagkagehuset vil ikke være en dårlig oplevelse, hvis du spørger os. Der er både til instagram og til smagsløgene.

Du finder Lagkagehuset på Østergade 14, 5500 Middelfart.

Bak´s bakery & deli 

Prisen er 35 kr. pr. stk. 4 stk. for 125 kr.

Bak´s bakery & deli tilbyder smagsvarianterne: solbær, jordbær, appelsin, hindbær, skildpadde. Vi har valgt at smage én med solbær og én med skildpadde.

Bak’s er tidligere prisvindere af Danmarks bedste romkugler. Hvis du spørger os, kunne de også være prisvinder af fastelavnsboller.

Er du vild med fastelavnsboller? Så vil Bak´s bakery helt sikkert få din mund til at løbe i vand. Og særligt hvis du er vild med solbærsmag og en lækker blød bolle.

Skildpadde
Når man skal efterligne noget så velkendt som skildpaddesmagen, så skal man være ret sikker i sin sag, og det må man sige, Bak’s bakery og deli er. Det er en overraskende god smag af skildpadde, der møder en, når man sætter tænderne i denne fastelavnsbolle. De har ramt smagen utrolig godt. Detaljen med chokoladen i flødeskummen og karamellen i midten smager præcist af skildpadde, og derfor lander den her ret højt i forhold til smag, også selvom nogle af os ikke er de store skildpaddespisere.

Solbær
Herefter kommer vi til den med solbær. Det er vores vinder ud af dem allesammen. Kombination af creme, solbærmarmelade og flødeskum med solbærsmag gør smagsoplevelsen frisk og virkelig lækker.

Så skal du have noget for pengene og være en smagsoplevelse rigere, så skal du helt sikkert en tur forbi Bak’s bakery og deli. Og det kan det jo være, at der også var plads til en romkugle til hjemturen.

Du finder Baks’s bakery & deli på Bogensevej 12, 5500 Middelfart.