Skip to main content
4. august 2023

Wecademys lokale podcast bringer både dem og lytterne tættere på Middelfart

Den lokale podcast Indsigt med Udsigt er tilbage med en sæson to, og ifølge virksomheden bag skyldes succesen både de lokale deltagerne, men også selve formatet.

Af: Rikke Hansen | Foto: LokalNyt Middelfart
Annoncørbetalt Indhold

Middelfartpodcasten Indsigt med Udsigt er klar med en sæson to. Efter en succesfuld første sæson er den tilbage med endnu flere spændende mennesker, der hver især har gjort en forskel for Middelfart.

Men hvad er baggrunden for podcasten, og hvorfor har virksomheden bag, der primært har kunder i København, overhovedet valgt at starte den?

Lad os starte ved begyndelsen.

En lyst til at give noget til byen

Virksomheden bag er Wecademy, der specialiserer sig i at organisere og producere webinar, online events, livestream og podcast. Fra deres kontor på Torvet, har de udsigt ud over Lillebælt, og her har de siddet og betragtet naturen, broerne og ikke mindst alle de mennesker, der hver dag kører forbi Middelfart. Og netop de mennesker startede både tanker og samtaler på kontoret på 2. sal.

Anne-Mette, der er indehaver af Wecademy, og jeg sad og kiggede op på broen, og så at der kørte så mange biler forbi. Og vi tænkte, er der overhovedet nogen der kommer herned? Så vi besluttede, at nu ville vi gøre noget for at gøre opmærksom på Middelfart, fortæller vært for podcasten, Sia Leth Hauritz.

Ikke længe efter gik de i gang med at udvikle på deres lokale podcast, der fik navnet Indsigt med Udsigt. Og selvom størstedelen af deres kunder holder til i København, ville de som virksomhed gerne forankres i Middelfart og give noget til byen.

Derfor har podcasten til formål at sætte fokus på de gode historier og mennesker, der gør Middelfart til det, den er. Som vært for podcasten har Sia Leth Hauritz talt med en lang række lokale ildsjæle, der alle hver især har haft stor betydning for Middelfart. Alle fra Lotte og Henrik Rasmussen, der har Guldkronen til Jacob Elkjær, der bestyrer Grøften i Tivoli. Alle fortæller de om deres personlige fortælling, deres tilknytning til området og hvordan Middelfart har formet deres liv.

Lærer Middelfart at kende på en anden måde

Første sæson bestod af 14 afsnit, der alle hver især satte fokus på en ny person, der har haft betydning for Middelfart. Og reaktionerne på den første sæson har da også været meget positiv.

Responsen har været virkelig god. Folk fortæller, at de føler, at man lærer Middelfart at kende på en anden måde. At man lærer en historie om en person, man har hørt om, eller en man kender, men hvor man ikke kender hele deres baggrund, hvad de har lavet, og hvor de kommer fra. Det giver lidt en anden dybde til de her personer, fortæller vært Sia Leth Hauritz.

Et format der passer ind i hverdagen

Og netop det at de har valgt at bruge podcastformatet –  i stedet for eksempelvis video – er de hos Wecademy sikre på, har en stor indvirkning på succesen.

Podcasts bliver stadigt mere og mere populære, og hos Wecademy er Jonas Holm Larsen, der arbejder med Wecademys podcastproduktion, helt sikker på, at podcastformatet rammer lige ned i noget, der passer særligt godt, til den måde vi lever på i dag.

Det er et meget behændigt medie, fordi det kan tilgås på alle tidspunkter, hvor vi ellers ville lave andre ting. Så når man f.eks. har travlt, når man kommer hjem fra arbejde, når man skal vaske tøj eller lave mad og forskellige ting, så har man faktisk mulighed for at gå og få viden eller underholdning på en eller anden måde, fortæller Jonas Holm Larsen.

Men udover at det er et format, der er let at bruge i en travl hverdag, lå der også andet til grund for, at det netop blev podcasts, som Wecademy gav sig i kast med.

Jeg tror også, det var for at tage et nyt take på at lave lokalt indhold. Fordi det er jo ikke noget nyt, at der findes lokal tv. Det er ikke noget nyt, at der findes lokale aviser. Så det var jo også for at fange Middelfarts opmærksomhed, fortæller vært Sia Leth Hauritz.

-Føler man er en del af samtalen

Jonas Holm Larsen er overbevist om, at netop fordi deres podcast er en samtale mellem gæsten og værten, oplever lytterne, at de kommer tættere på.

Det intime er en central del af de podcastproduktioner, vi laver. Det er vigtigt, at man virkelig som lytter føler sig som en del af samtalen, eller i hvert fald at man er med inde i rummet på en eller anden måde. Det er det intime og nære som samtalepodcasten kan. Og det synes vi, er virkelig fedt, fortæller Jonas Holm Larsen.

Lyt med

Du kan finde alle afsnittene på Spotify og Apple Podcast, eller der hvor du normalt finder dine podcasts. Der er desuden også en Facebookside, hvor du kan holde dig opdateret på, hvornår det næste afsnit udkommer. Her kan du også kommentere på afsnittene og ønske deltagere til kommende afsnit.

Du finder Indsigt med Udsigts Facebookside lige her.

LÆS OGSÅ: Nyt podcastafsnit: Ægteparret bag guldkronen deler deres historie