Skip to main content
5. februar 2024

Nyt podcastafsnit: Generationsskifte hos den lokale designvirksomhed Piet Hein

I det nyeste afsnit af Wecademys podcastserie kan du glæde dig til at høre mere om design- og familievirksomheden Piet Hein. Sia har denne gang besøg af far og søn – nemlig Hugo og Mads Piet Hein.

Af: Isabella Ravn | Foto: Wecademy

Kært barn har mange navne. For Piet Hein galt det, at han havde mange titler. Designer, opfinder, matematiker, filosof, forfatter og digter.

I det nyeste afsnit af den lokale podcastserie Indsigt med Udsigt, kan du glæde dig til at høre mere om en familievirksomhed med plads til autencitet og følelser, men også orden på tingene.

For det sidste var der nemlig knap så meget af, da Piet Hein blev verdensberømt i 60’erne og 70’erne – idéer og opfindelser var der nemlig masser af. Piet Hein er især kendt for sine designlamper og tusindvis af små grukker, men han har også tegnet og designet en masse andre ting.

Generationsskifte og nye kræfter

Det lå bestemt ikke i kortene, at sønnen Hugo Piet Hein skulle gå samme vej som sin verdenskendte far, men det var sådan, det endte ud.

Hugo troede nemlig, at han kun skulle hjælpe sin far kortvarigt med at sætte system i hans mange kasser med prototyper og opfindelser. Men tiden gik, og nu har han været en del af virksomheden i 35 år, og i flere år som administerende direktør.

Et år efter Piet Heins død blev Hugo far til Mads. Og på trods af at Mads aldrig har kendt sin farfar, er tiden nu kommet til endnu et generationsskifte. Og i takt med at Hugo langsomt trækker sig fra virksomheden, for fx at holde foredrag om sin far, træder Mads ind som frontfigur hos virksomheden, som han nu står i spidsen for sammen med sin søster Nina, som er ved at uddanne sig til lærer.

Selvom tiden er kommet til tredje generation, har de også et ønske om at videreføre farfarens værdier og visioner.

I det nyeste afsnit af samtalepodcasten Indsigt med Udsigt fra Wecademy kan du altså blive klogere på designvirksomheden Piet Hein og de tre generationer, der har udgjort virksomheden, og et bud på hvordan fremtiden kommer til at se ud med Mads som frontfigur.

Lyt til podcastafsnittet på SpotifyApple eller der, hvor du normalt lytter til dine podcasts.

Kom tættere på menneskerne, der former Middelfart

Podcastserien Indsigt med Udsigt handler om lokale ildsjæle og vigtige aktører, der har været med til at forme byen. Det aktuelle afsnit indgår i tredje sæson af podcastserien, og du kan finde alle de tidligere afsnit på din foretrukne podcastplatform.

I første sæson havde podcasten bl.a. besøg af Tonny og Vagn, der står bag det nybyggede kontorfællesskab The Platform, ægteparret bag Guldkronen og Romkuglekongen Carsten Bak.

Senest har du blandt andet kunne blive klogere på middelfartere som den forhenværende borgmester Sten Dahlstrøm og skoleleder hos Middelfart Ungdomsskole, Anders Bo Thorsted.

Du kan også læse mere om, hvorfor virksomheder skal benytte sig af podcastmediet som kommunikationsform, og hvordan Wecademy kan hjælpe din virksomhed med at producere professionelle podcasts: Skab værdi for dine kunder med en podcast – Wecademy hjælper dig hele vejen.