Skip to main content
16. april 2024

Nyt podcastafsnit: Livsnyderen Brian har skiftet direktørposten ud med ture til Antarktis

I det nyeste afsnit af Wecademys podcastserie kan du se frem til at lære Brian Vangsted bedre at kende. Den tidligere direktør for LIP er blevet kaldt en af kommunens største erhvervssucceser.

Af: Isabella Fuglsang | Foto: Wecademy

Når mange tænker på Nørre Aaby, tænker de også på fliseklæb-virksomheden LIP. Og selvom familievirksomheden blev solgt til en international koncern i slutningen af 2019, har den fået en stor indvirkning på lokalsamfundet i Nørre Aaby. Og med ildsjælen Brian Vangsted i front har LIP Fonden støttet flere lokale projekter fx byfesterne og etableringen af Tusindårslegeparken.

I det nyeste afsnit af samtalepodcasten Indsigt med Udsigt fra Wecademy, kan du blive klogere på Brians historie og høre, hvordan han blev en del af farens og farens onkels virksomhed helt fra han var ung til han senere stod med direktørposten.

Generationsskifte og digital revolution

LIP blev grundlagt under navnet Nørre Aaby Fliseklæb i 1967 af Ejner Lip, og Brians far, Arne Vangsted, kom til som medejer. I 1999 blev Arne eneejer af virksomheden. Og efter Brians far overtog firmaet, skete der et naturligt generationsskifte, hvor Brians yngre kræfter og idéer for alvor kunne komme i spil.

Brian fik startet en digital revolution i familievirksomheden med computere, nye regnskabsprogrammer, robotter, effektivisering samt strømlining med ny hjemmeside og styrket salgsafdeling.

Og Brians digitalisering og effektivisering af firmaet viste sig at bære frugt for den lokale virksomhed, der hurtigt kunne vise flotte regnskaber med millionoverskud.

Livsværket sælges, men livsglæden bliver

I 2018 begynder Brian at blive syg, og han får konstateret Parkinsons samt lymfekræft. I fællesskab med sine søskende beslutter Brian hurtigt at sælge LIP, da han ikke er interesseret i et liv på sidelinjen. Virksomheden kommer således i hænderne på den franske koncern Arkema, som dog har beholdt LIPs fabrik og hovedkontor på Industrivej i Nørre Aaby.

Sygdommen får sat Brians liv i perspektiv, og han har lært, at man skal leve i nuet og ikke gå op i, hvad andre tænker eller bekymre sig over ting, man ikke kan ændre på. I stedet skal man huske det nære, mens man stadig nyder godt af rejser til udlandet – heriblandt Sydamerika og Antarktis, hvor Brians seneste rejse er gået til.

Selvom Brian har udskiftet sin direktørtitel på LinkedIn med livsnyder, er han stadig en lokal ildsjæl og har fingerne med i flere andre lokale virksomheder bl.a. Restaurant Båringskov gl. Badehotel.

Lyt til podcastafsnittet på SpotifyApple eller der, hvor du normalt lytter til dine podcasts, og hør meget mere om Brian og LIPs historie. Du kan også se hele podcastsamtalen på Youtube.

Kom tættere på menneskerne, der former Middelfart

I podcastserien Indsigt med Udsigt sætter Wecademy spot på lokale ildsjæle og vigtige aktører, der har været med til at forme Middelfart Kommune. Det aktuelle afsnit er 11. episode i tredje sæson af podcastserien, og du kan finde alle de tidligere afsnit på din foretrukne podcastplatform.

I første sæson havde podcasten bl.a. besøg af Tonny og Vagn, der står bag det nybyggede kontorfællesskab The Platform, ægteparret bag Guldkronen og Romkuglekongen Carsten Bak.

Senest har du blandt andet kunne blive klogere på Thomas Thinggaard, der er administrende direktør i familievirksomheden Ovethi fra Gelsted.

Du kan også læse mere om, hvorfor virksomheder med fordel kan benytte sig af podcastmediet som kommunikationsform, og hvordan Wecademy kan hjælpe din virksomhed med at producere professionelle podcasts her: Skab værdi for dine kunder med en podcast – Wecademy hjælper dig hele vejen.