Skip to main content
14. februar 2024

Nyt podcastafsnit: Store valg har skabt familie- og møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn

I det nyeste afsnit af Wecademys podcastserie kan du se frem til at høre mere om møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn. Denne gang har Sia nemlig besøg af virksomhedens administerende direktør Knud Erik Hansen.

Af: Isabella Ravn | Foto: Wecademy

I rigtig mange danske og udenlandske hjem finder man danske designklassikere såsom Wegners Y-stol. Og du skal ikke køre langt for at finde møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn, der er den førende producent af Y-stolen og andre kendte danske designmøbler. De holder nemlig til i Gelsted. Men det har de ikke altid gjort.

I det nyeste afsnit af samtalepodcasten Indsigt med Udsigt fra Wecademy kan du blive klogere på den familieejede virksomhed, når den nuværende administerende direktør Knud Erik Hansen er gæst.

Store valg har skabt en succesfuld virksomhed

Carl Hansen & Søn blev startet af Knud Eriks farfar i Odense i 1908, men det var hans far, som gav Wegners ikoniske designstole liv i 1949, efter han havde overtaget virksomheden i 1934.

Knud Eriks far blev desværre ikke så gammel, og pludselig stod moren over for et svært valg: Skulle hun sælge møbelvirksomheden, eller skulle hun overtage den? Som historien nok vidner om, så blev virksomheden i familien, og det blev senere Knud Eriks bror, der overtog driften, mens Knud Erik arbejdede i Østen for ØK – Det Østasiatiske Kompagni.

Da Knud Erik ønskede at sælge sin andel af Carl Hansen & Søn, var det nu ham, der stod over for et svært valg, for broren ønskede ikke længere at stå i spidsen for virksomheden.

I 2002 overtog Knud Erik Hansen så den gamle familievirksomhed som tredje generation. Hans vision om en effektiv produktion baseret på kvalitetshåndværk gjorde på få år Carl Hansen & Søn til et internationalt brand, som i dag producerer ikoniske klassikere for navne som Wegner, Arne Jacobsen og Børge Mogensen.

4. generation køres snart i stilling

I podcastafsnittet fortæller Knud Erik, at han flere gange er blevet tilbudt meget høje summer for at sælge virksomheden, men at han hver gang har takket nej. Familievirksomheden skal nemlig snart gives videre til hans yngste søn, som langsomt skal have kendskab til den berømte virksomhed og overtage den.

Som du nok kan fornemme, er det et spændende afsnit, hvor du bliver meget klogere på en lokal virksomhed og familien bag.

Lyt til podcastafsnittet på SpotifyApple eller der, hvor du normalt lytter til dine podcasts.

Kom tættere på menneskerne, der former Middelfart

Podcastserien Indsigt med Udsigt handler om lokale ildsjæle og vigtige aktører, der har været med til at forme byen. Det aktuelle afsnit indgår i tredje sæson af podcastserien, og du kan finde alle de tidligere afsnit på din foretrukne podcastplatform.

I første sæson havde podcasten bl.a. besøg af Tonny og Vagn, der står bag det nybyggede kontorfællesskab The Platform, ægteparret bag Guldkronen og Romkuglekongen Carsten Bak.

Senest har du blandt andet kunne blive klogere på generationsskiftet, der finder sted hos en anden lokal designvirksomhed nemlig Piet Hein.

Du kan også læse mere om, hvorfor virksomheder skal benytte sig af podcastmediet som kommunikationsform, og hvordan Wecademy kan hjælpe din virksomhed med at producere professionelle podcasts her: Skab værdi for dine kunder med en podcast – Wecademy hjælper dig hele vejen.